Podgrzewanie przedniej szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich klubowiczow, to moj debiut wiec wszystkich serdecznie pozdrawiam. mam problem z szyba przednia.
chodzi o to ze jak wlaczam zeby sie "grzala" nic sie nie dzieje, przekaznik dziala sprawdzalem miernikiem, znalazlem przewody ktore w chodza do szyby, sa to przewody na podszybiu z 2 stron, sprawdzalem i prady ida a szyba sie nie grzeje, sprawdzalem w deszczowy dzien gdzie szybka byla troszke zaparowana.
moze wie ktos jak jest podlaczona ta szyba?? moze wchodza jeszcze jakies przewody o ktorych nie wiem, a moze wie ktos dlaczego nie grzeje??
prosze o wszelkie sugestie, pozdrawiam

Cytat:
wiem, a moze wie ktos dlaczego nie grzeje??

Może dlatego, że podgrzewanie zakończyło swój żywot
Co niestety się zdarza. Pozostało Ci cieszyć się podgrzewanymi spryskiwaczami. No chyba, że szybkę wymienisz.

Tak to juz jest z tymi szybami, lubia umierac... Nowa 560zl.

Cytat:
2005-05-04 21:49:49, Skolmi pisze:
Może dlatego, że podgrzewanie zakończyło swój żywot Co niestety się zdarza. Pozostało Ci cieszyć się podgrzewanymi spryskiwaczami. No chyba, że szybkę wymienisz.

puki co nie zamierzam wymieniac szybki, nie przeszkadzaja mi za bardzo druciki od ogrzewania wiec bede smigac dalej.
a co do spryskiwaczy to jak sprawdzic czy sa podgrzewana?? bo nie wiem czy takowe mam.

Otworz maske i zobacz czy ida do nich przewody.

I zobacz czy Ci przyłącza nie zgniły. U mnie były zielone.