| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Piotrunio Essi 1,8 D - Vectra ... Koluszki | 2005-05-03 11:19:03 Witam.
chciałbym wyciągnąć szyby w tylnych drzwiach. zdemontowałem boczek drzwi ale niestety nie ma tam dziury na wyciągnięcie szyby . Może ktos już to robił ? |
MasterCheat Sympatyk FEFK MONDEO 2,0 KOMBI, BY ... Blachownia k/Częstochowy | 2005-05-03 11:52:35 Ja robiłem, i powiem ci że to jest strasznie trudna sprawa. jeśli naprawdę możesz zrobić to co chcesz bez wyciągania szyby to zrób to tak. Wkładanie szyby spowrotem jest chyba jeszcze trudniejsze. Jeśli chcesz oszczędzić sobie nerwów i 2 dni czasu to lepiej nie wyciągaj tej szyby.
ALe jak się jednak mimo wszystko zdecydujesz to służę pomocą, na tyle co pamiętam bo to już jakiś czas temu było i conieco z głowy mi uleciało. Miałem nawet fotorelacje wtedy zrobić, ale jak się zabrałem za robotę to mi się odechciało. |
Piotrunio Essi 1,8 D - Vectra ... Koluszki | 2005-05-03 12:24:49 Generalnie chodzi o to żeby te szyby przyciemnić - naklejając na nie folie.
Nie wyobrazam sobie innego sposobu niż wyjęcie szyby ![]() |
MasterCheat Sympatyk FEFK MONDEO 2,0 KOMBI, BY ... Blachownia k/Częstochowy | 2005-05-03 12:46:41 tak własnie myślałem, że o to chodzi . Ja wyjmowałem bo musiałem coś pomalować i poszpachlować, i nie chciałem załatwić szyby.
Więc przedewszystkim musisz zdjąć wszystkie uszczelki od szyby. Zdjąć te czarne trujkąty plastikowe Odkręcić prowadnice szyby i ją wyciągnąć. ustawić szybe na odpowiedniej wysokości i przechylić pod odpowiednim kątem, zsunąć z rolek i wyciągnąć. powinno być tyle miejsca po wyjęciu uszczelek że się zmieśni na styk. Zaraz poszukam troszkę dokładniejszego opisu |
WilK Honorowy Członek Klubu Black Magic Prowansja | 2005-05-03 13:28:38 I znów MasterCheat mnie ubiegł. Wychodzę z wprawy... ![]() |
MasterCheat Sympatyk FEFK MONDEO 2,0 KOMBI, BY ... Blachownia k/Częstochowy | 2005-05-03 13:32:16
A tutaj link do posta jak ja wyjmowałem |