| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-05-04 20:55:29
Napisz trochę danych o tym autku, ja jeżdżę sonatą z 93r 3.0V6 i na awaryjność naprawdę nie mogę narzekać . Ze skrzynią biegów nie miałem żadnego kłopotu (ważne - wymiana oleju i filtra co 50Tkm), sprawdź w miarę możliwości przeszłość tego auta, stan blacharki (czy bezwypadkowy, czy nie i czy posiada oryginalny lakier), wiarygodność przebiegu itp. |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2005-05-04 21:00:20
Jak sprawdzić wiarygodność przebiegu? MOże głupie pytanie...Chodzi o lantrę gadi |
Tomi_Li (S) HF MEMBER Hyundai Sonata Y3 Szczecin | 2005-05-04 21:45:15 A ja mam Sonatę z 1997 roku i w przeciwieństwie do bollsa mam na co narzekać. Właśnie posypał mi sie 5 bieg - wyskakuje jak odejme noge z gazu. Do tego juz dwa razy był wymieniany synchronizator 3. biegu. Pęknięty kolektor. Urwane koło pasowe. A nie są to rzeczy za 100 zł do wymiany.
Aktualnie jeszcze do wymiany uszczelka pod klawiaturą bo cieknie olej. Z tą bezwaryjnością róznie bywa. Także dobrze sprawdź to auto, bo komfortem to nie odbiega od innych marek, ale jak trafisz na taki trefny egzemplarz jak mój to... cytat elektryka z warsztatu "(...)no ja wiem, pan u nas robił już parę razy to auto..." |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-05-04 21:57:37
Masz manuala, a poolzet chce kupić ze skrzynią automatyczną
Tomi_Li, chyba masz jakiś pechowy egzemplarz. rozmawiałem z wieloma użytkownikami sonaty i nie mieli większych uwag . Awarie się zdarzały ale to nie była codzienność (jak u ciebie) i raczej to byłu drobne problemy z elektryką i przełącznikami, oraz typowe eksploatacyjne problemy - niedopilnowane serwisy i wymiany podzespołów. |
Tomi_Li (S) HF MEMBER Hyundai Sonata Y3 Szczecin | 2005-05-04 22:05:47 No fakt on chce automat, ale ja pisze ogólnie jak to wygląda ze skrzynią.
A co do elektryki to spoko, też mi się pie....rniczy (i z czego ja się cieszę? )
Bolls u mnie to nie jest codzienność tak systematycznie co miesiąc coś jest nowego. Ale przynajmniej dogłębnie poznam swoje auto.... i ceny części... |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-05-04 23:42:51 Masz szansę dodatkowo być moderatorem działu technicznego ze specjalizacją sonaty |