MotoNews.pl

Etagas - szpeje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wyrwana spod maski instalacja gazowa Tartarini Etagas (jakoś tak to się nazywa) - coś tam nadciśnieniowe itd.

Jak kto zainteresowany to poszukam szczegółów, ale ogólnie jest tam:

- dwa parowniki
- dwa zestawy silniczków krokowych, każdy na cztery cylindry
- dwa emulatory czegoś tam
- komp
- trochę kabli i innych cudów w kształcie cylinderków i prostopadłościanów
- dwa filtry fazy lotnej - mają ok. 1000km przejechane - czyli prawie nówki

Jakby co to pisać priv - na zlot mogę przywieźć - na pewno dojdziemy do porozumienia

Akurat się troszkę tym interesuję (bez kupna )

Jeżeli to jest to co ja myślę że jest to wyprzedajesz instalkę IV generacji wartą więcej niż kosztuje nie jedna Oma w klubie
Marzenie nie jednego usera-lpg-mniam.
A z powodu tego że adoptowana do V8 to już w ogóle wypada poza standartowy cennik.
Z tego co wyczytałem jest bardzo dobra i powoduje niewielkie straty na mocy silnika.

Jeśli mogę coś zaproponować jeżeli z LOB chętnego nie będzie to powieś ogłoszenie w LPG może ktoś się trafi (kurna ale kto tam ma V8?!-tu zresztą też)

ps.Linków i ceny(!) nie podaję wystarczy zapytać google.

Znawca tematu ze mnie kiepski, ale spróbuje to opisać: to jest coś, co podaje gaz pod ciśnieniem do każdego kolektora oddzielnie (co niby ma zapobiegać możliwościom cofki i wystrzału).
Bez sekwencji - wszystko jednocześnie, tak jak np. wtrysk do C20NE.

Jak sie komu przyda, to oddam prawie za darmo.

Brakuje drobnych rzeczy w rodzaju zbiornik z jakimś tam zaworem , czujnikiem i rurkami doprowadzającymi itp.

Generalnie powinno być wszystko co komorze silnika (chyba, że coś zostawiłem na podłodze warsztatu ), oprócz dysz wkręcanych w kolektory i rurek różnych. Jest szansa że kable są wszystkie.
Ma to przejechane kilkanaście tkm.
W momencie wyrywania działało.

A osobistycznie to wyrywałeś?

Pod moim czujnym okiem. W większości.

LOB coraz bliżej, to oferta się konkretyzuje bo wysyłać nie będę a przywieźć mogę przy okazji.

Wszystkie te cuda z fotki mają razem kosztować 150pln - tak, żeby starczyło na dwie zgrzewki Żywca '24 x 0,5 puszka. - not negotiable

Podobno te emulatory można wykorzystać także do jakiś zabezpieczeń / odcięć wtrysków przeciw kradzieży. Znawcy będą wiedzieć.

Aha - kolejność ew. chętnych uczciwie zachowam wg. dotychczasowych zgłoszeń - tzn. jeżeli będą reflektować:

1) T
2) D
3) R
4) C