Ile może kosztować...?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ile może kosztować czujnik od temperatury(ten w przednim zderzaku obok halogena) do E32?

A on mierzy temperaturę czego?
Ja ostatnio kupowalem (w sklepie) czujnik temperatury ssania do e34 i kosztowal 23zl(boscha). Więd myśle że tamten też niedużo będzie kosztował.

Cytat:
2005-08-24 19:09:05, borian pisze:
A on mierzy temperaturę czego? Ja ostatnio kupowalem (w sklepie) czujnik temperatury ssania do e34 i kosztowal 23zl(boscha). Więd myśle że tamten też niedużo będzie kosztował.

no to jest czujnik temperatury zewnętrznej

eeeeeeeeeeeee.... To pewnie grosze...

Cytat:
2005-08-24 19:23:53, borian pisze:
eeeeeeeeeeeee.... To pewnie grosze...

mam nadzieję !

no nie wiem czy grosze bo w katalogu http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=GB31&mospid=47344&btnr=62_0179&hg=62&fg=40

ten element nr 10 kosztuje 62 dolary a ceny mniejwecej sie zgadzaja z naszymi

Witam z tego, co mi wiadomo to oryginalny nowy czujnik temperatury kosztuje około 150zł,ale na pewno można go dostać używany na allegro,pasuje tez do BMW czujnik temperatury z Opla ( czujnik od opla koszt w zależności od sklepu około 14 - 20 PLN.), tylko trzeba nieznacznie przerobić wtyczkę. Można też, jeśli ktoś zna się trochę na elektronice ,zrobić taki czujnik samemu wyczytałem ze można to zrobić tak trzeba użyć standardowego termistora NTC dostępnego w każdym sklepie z częściami elektronicznymi o wartości 4,7 kohm ( zalać go żywicą epoksydową żeby nie był narażony na czynniki atmosferyczne ) i na zasadzie prób i błędów dołączyć szeregowo rezystor o wartości ok. 400 ohm, razem ok. 5,1 kohm. ,pomiar oryginalnego czujnika, ma wartość ok. 5,4 kohm przy temperaturze ok. 21 stopni i działa ,koszt to 2 pln - no nie licząc kabelka i własnej roboty.

Z tego co wyczytałem na necie nowy orginalny czujnik temperatury zewnętrznej w ASO kosztuje 220zł

[ wiadomość edytowana przez: Labrador dnia 2005-08-24 23:11:43 ]

Wow no niezłe grosze....Ale jak kupisz ten od opla to wyjdą grosze. A nie jest to część zbyt ważna, więc chyba nie ma sensu przepłacać...

Cytat:
Wow no niezłe grosze....

jak za drogo to kupcie sobie opla a nie BMW

kolega tez mial kupowac opla ale namowilem go na bmw teraz strasznie placze bo cala zawiech do remontu a na niemieckich drogach bylo tak fajnie

mnie kiedyś facet mało sadem nie straszył za to ze mu sprzedałem auto i pozniej zawiecha do remontu ale najpierw 2 miechy nie zapier......... po wsi i pozniej do mnie, pewnie myslał ze mu czoł sprzedałem

[ wiadomość edytowana przez: baz-e30 dnia 2005-08-26 14:17:24 ]

Cytat:
2005-08-24 22:13:45, Labrador pisze:
Z tego co wyczytałem na necie nowy orginalny czujnik temperatury zewnętrznej w ASO kosztuje 220zł [ wiadomość edytowana przez: Labrador dnia 2005-08-24 23:11:43 ]

Heh... dzwoniłem dzisiaj rano do ASO w Wawie i za wjechanie na komputer powiedzieli mi 400zł... Myslalem że sie przewróce...
To już nie pytałem ile by kosztowała ewentualna naprawa...