MotoNews.pl

Denerwujący dźwięk..:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!!
Mojego znajomego Essik(MKVII-kombi) cały czas "pyka".podczas wkrecania na obroty i podczas rownomiernej jazdy spod deski rozdzielczej slychac caly czas pyk,pyk,... z czestotliwoscia w miare stala(ok2razy na sekunde)tylko podczas hamowania(spadku obrotow)przestaje.Podobno jest to przekaznik od obrotosciomierza-ale napewno??gdzie on sie znajduje??
Mimo tego dzwieku wszystko chodzi ok!!Ale mozna dostac szału od tego pykania(jest to dzwiek....podobny moze troche do rozwieranych i stykanych styków-w miare jednostajny i rownomierny).Jak ta usterke usunąć??co to wogole jest???

Pozdrawiam

Cytat:
2005-07-23 12:14:54, Darek-k16 pisze:
witam!! Mojego znajomego Essik(MKVII-kombi) cały czas "pyka".podczas wkrecania na obroty i podczas rownomiernej jazdy spod deski rozdzielczej slychac caly czas pyk,pyk,... z czestotliwoscia w miare stala(ok2razy na sekunde)tylko podczas hamowania(spadku obrotow)przestaje.Podobno jest to przekaznik od obrotosciomierza-ale napewno??gdzie on sie znajduje?? Mimo tego dzwieku wszystko chodzi ok!!Ale mozna dostac szału od tego pykania(jest to dzwiek....podobny moze troche do rozwieranych i stykanych styków-w miare jednostajny i rownomierny).Jak ta usterke usunąć??co to wogole jest??? Pozdrawiam

a silnik jest wówczas obciążony, np klimatyzacją?

wlasnie nie jestobojetnie swiatla wylaczone,dmuchawa,itd...na wolnych obrotach nawet pyka(na biegu jałowym-chociaz wtedy chyba pyka troche wolniej)

A ja bym zobaczył, czy przekaźnik kierunkowskazów jest sprawny i dobrze osadzony Miałem tak w GaRbuSku, pomogło przeczyszczenie styków.

no zobaczymy Ale to przedewszystkim podczas rownomiernej pracy lub wkrecania na obroty i wyraznie slychac ze podczas hamowania i spadku obrotów cisza.
Moze ktos mial juz cos takiego??Nikt nic nie wie??