MotoNews.pl

Przycisk??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!
Czy moze mi ktos podpowiedziec czemu sluzy ten przycisk(obok sterowania lusterkami)??
Wciskajac go nie zauwazylem, zeby sie cos dzialo.
Dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam/smalski
Zdjecie

Chyba podgrzewanie lusterek. Nacisnij i zobacz czy zaczynaja robic sie cieple. Ale zapewne ktos zaraz odpowie do czego ten guziczek

Wygląda mi to na składane lusterka,przynajmniej tak można wywnioskować z rysuneczku na przycisku.

Tak tez myslalem, ale nia ma zadnej kontrolki czy w danym momencie jest podgrzewanie wlaczone czy wylaczone...

smalski: z tego co wiem to podgrzewanie lusterek włacza sięautomatycznie z podgrzewaniem tylnej szyby.
A ten przycisk tak, jak powiedział maxel, bardziej pasuje mi do złożenia lusterek.

Pozdr
G.

Cytat:
2006-12-14 12:48:21, Grande pisze:
smalski: z tego co wiem to podgrzewanie lusterek włacza się automatycznie z podgrzewaniem tylnej szyby.

Tak jest

Cytat:
A ten przycisk tak, jak powiedział maxel, bardziej pasuje mi do złożenia lusterek. Pozdr G.

Dobrze Ci pasuje. Służy on dokładnie do elektrycznego składania lusterek. A jak nie działa, no to cóż.... kolejna rzecz do zrobienia w Omie

Dzieki serdeczne!!

a u mnie dziala i sie lustereczka skladaja

Rzeczywiscie slychac jak w okolicy prawych drzwi po przycisnieciu przycisku zalacza sie jakis przekaznik na pare sekund,ale poza tym nic sie nie dzieje .
Od czego zaczac aby dojsc do sedna usterki(w archiwach nie ma)??
Czy ta funkcja dziala tylko po przycisnieciu przycisku czy rowniez przy zamykaniu samochodu??
Dzieki/pozdrawiam

funkcja tylko dziala jak nacisniesz magiczny guziczek, a sprawdz najpierw czy masz silniczki w lusterkach, bo moze juz ich nie masz , a jak masz to zobacz czy dochodzi do nich napiecie bo moze przestaly dzialac

Cytat:
2006-12-14 16:54:37, Brutal pisze:
funkcja tylko dziala jak nacisniesz magiczny guziczek, a sprawdz najpierw czy masz silniczki w lusterkach, bo moze juz ich nie masz , a jak masz to zobacz czy dochodzi do nich napiecie bo moze przestaly dzialac

dokladnie tak... znajomy nie sprawdzil przy kupnie omy tego i skladalo mu sie tylko lusterko pasazera. u kierowcy okazalo sie, ze silniczka nie bylo... pewnie poszlo do jakiegos zlodzieja

Fajny bajer. Miałem taki w Peugeocie 307. Jak się gdzieś wciskasz "na lusterka", to załączasz i gitara. Dla mnie przydatne, ale w Omie niestety nie mam. Jak mi gdzieś wpadną w łapy lusterka składane (no i oczywiście panel drzwiowy), to na pewno kupię i zamontuję. Pozdrawiam

Spróbuj najpierw wyłączyć przycisk ustawiania lusterek i ustaw go na pozycję neutralną (na zdjęciu widzę że masz załączony na ustawianie lusterka kierowcy), a potem (na włączonym) zapłonie naciśnij składanie lusterek. Możliwe, że jak masz włączone ustawianie, to nie działa składanie... Ja sprawdzę u siebie i dam znać.

nawet przy przelaczonym guziku na lewe lub prawe lusterko sie skladaja, masz cos skopane z napieciem lub czegos brak

Czy aby sie przekonac co mam skopane wystarczy wyjecie wkladu lusterka czy musze wymontowac cale lusterko??