MotoNews.pl

Luzy na zawieszeniu??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pewien problem.Jak przejeżdzam przez jakiś krawężnik to czuje taki lekki e stuknięcie -jakby był gdzieś luz.
Wykluczyłem sprawy gałek itp. ponieważ byłem w dwóch stacjach diagnostycznych i co wykryli powymieniałem .
Niestety dziwny luż nie znikł.Gdzie jeszcze mam sprawdzić?????

Cytat:
2008-07-22 18:16:05, slaww pisze:
Mam pewien problem.Jak przejeżdzam przez jakiś krawężnik to czuje taki lekki e stuknięcie -jakby był gdzieś luz. Wykluczyłem sprawy gałek itp. ponieważ byłem w dwóch stacjach diagnostycznych i co wykryli powymieniałem . Niestety dziwny luż nie znikł.Gdzie jeszcze mam sprawdzić?????

W dobrej jednak stacji diagnostycznej ! czasami jest to tródne.

sprawdź gumy w wahaczach, najlepiej wziąść kluskę na szarpaki, tam wszystko wychodzi od razu

To zalezy jakie stukniecie. Drazek srodkowy koncowki drazka. swozen. tuleje zadko pukaja i czasami łacznik. A moze to puka na kolumnie mcpersona ?? Na SKP to rozni ludzie pracuja i roznie sprawdzaja.

Szarpaki to taki sobie pomysł. Tylko dobry mechanik i łycha: krok po kroku zbliżać się do tajemnicy ..." Silent blocki tak stukają lub łączniki stabilizatora.

Gumy drążka stabilizatora (nie łączniki) i na wszelki wypadek dla świętego spokoju luz międzyzębny przekładni kierowniczej.

miałem tak jak Ty, tylko że ja wymieniłem wszystko co sie dało prócz sprężyn i pomogło teraz mam inny problem, jak wale z pięści w tą część co opiera się na niej sprężyna (ta żółta część na rysunku) przednia lub kopie w koło to słychać metaliczne dźwięki, jakby luzy na całym mcphersonie, miał ktoś coś podobnego?

[ wiadomość edytowana przez: Schizm dnia 2008-08-04 16:02:18 ]

Cytat:
2008-08-04 15:58:21, Schizm pisze:
miałem tak jak Ty, tylko że ja wymieniłem wszystko co sie dało prócz sprężyn i pomogło teraz mam inny problem, jak wale z pięści w tą część co opiera się na niej sprężyna (ta żółta część na rysunku) przednia lub kopie w koło to słychać metaliczne dźwięki, jakby luzy na całym mcphersonie, miał ktoś coś podobnego?

Skoro okładasz swoją kluskę pięściami i do tego kopiesz. Zaryzykuje stwierdzenie, że jest to przemoc w rodzinie. Potocznie zwana patologią

Cytat:
teraz mam inny problem, jak wale z pięści w tą część co opiera się na niej sprężyna (ta żółta część na rysunku) przednia lub kopie w koło to słychać metaliczne dźwięki, jakby luzy na całym mcphersonie, miał ktoś coś podobnego?

Zobacz czy guma pod sprężyną jest na swoim miejscu.

ee nic bardziej i mocniej nie skopie jej niż nasze drogi na gumy zwrócę uwagę, jadę na tygodniu do majstra, z tego co pamiętam to te stuki powstały po wymianie amortyzatorów wiec może coś źle skręcili

Ja obstawiam laczenie McPhersona ze zwrotnica...

Dwie śruby, a potrafią narobić strachu

i byłem u majstra, na szczęście to nie zawieszenie hałasuje i stuka tylko zacisk na hamulcu

Mi taki dzwiek wydaje klocek hamulcowy, ktory stuka wlasnie o zacisk.. ma troche luzu. Chyba wylamaly sie te sprezynki ktore go trzymaja. Wymienilem klocki i po parunastu dniach znowu to samo.
Narazie tak jezdze..

Pozdrawiam,
Szymek

wczoraj jeździłem B fl 2000r prosto z Anglii, normalnie nie wierzyłem że to omega, cisza, spokój, zawieszenie bajecznie połyka dziury, moja B w porównaniu to rozklekotany, ścinający dziury i pływający wrak mimo że zawieszenie robione w tamtym roku wszystko prócz sprężyn