| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
hz10 BMW Member starachowice | 2005-05-05 18:20:29 przeprogramuj immobilajzer nawet jak będzie miał kluczyk to nie odpali |
kornat BMW Member BMW e-39 530d Wrocław | 2005-05-05 18:40:56 Przeprogramowanie kluczyka to raz, dwa montaż jakiegoś ukrytego odcięcia!!! ewentualnie blokady skrzyni biegów.
Co to się dzieje |
betka528 BMW Friend białystok | 2005-05-05 18:57:35 Mam takie "ciche" ukryte odcięcie i teraz śpię spokojnie(mam nadzieję).Bo te wszystkie alarmy to.............. .Nie takie fury ciągają z przed nosa. |
pawełO BMW Member bmw 730 jelenia gora | 2005-05-05 19:26:24 skad ty masz te ceny chyba z serwisu bmw poszukaj w giełdzie |
pawełO BMW Member bmw 730 jelenia gora | 2005-05-05 19:27:36 a jeszcze jedno to odciecie tez nie powinno kosztowac wiecej niz 200 zł w jakims bardzo dobrym warsztacie bez znaczka |
angler e36 328 Poznań | 2005-05-05 19:39:51 no wiem a w jakiej giełdzie szukać?? myślisz, że kupie wszystkie zamki z kluczykami? w sumie czemu nie.. A gdzie najlepiej szukać?? |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-05-05 20:27:18 Jedź szybko przeprogramuj ten immobiliser, najlepiej w serwisie, ogólnie ich nie popieram ze względu na ceny, ale tym razem myśle że będzie najbezpieczniej! Po za tym dorób 2gi kluczyk od razu ale tylko w serwisie bo wiem ze innych niezbyt chcą uznawac ubezpieczalnie. Kluczyk kosztuje 160zł - ten najtańszy przynajmniej. Co do zamków to myślę ze nie ma sensu, ale ogólnie jeżeli masz jakiś alarm to też bym jakoś pomyślał nad jego przeprogramowaniem lub samą zmianą centralki - to już niekoniecznie w warszatcie. Zrób to szybko bo jak "chłopaczek" popracował nad Twoim autem to Bóg wie czy rano bedziesz miał jeszcze auto pod blokiem. Nie chce siać paniki, ale wiesz... przezornym warto być! |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-05-05 20:42:27 No właśnie. Ja bym od razu wezwał Policje! Aaale juz sie stało, więc nalezy teraz szybko zapobiedz gradzieży! |
daz BMW Master (Moderator) BMW E36 Coupe Lublin | 2005-05-05 22:40:34 Nie musisz zmieniać zamków. Wystarczy że kupisz nowe kluczyki. Zamki sa tak smiesznie skonstruowane że te zapadnie można ustawić pod inny kluczyk (oczywiście kluczyk bmw) ale może być z innego samochodu. Wiem bo mi tak robił koleś kiedyś w fordzie. Rozpadł mi się zamek i człowiek który zajmuje się zamkami samochodwoymi powiedziął żebym kupił pierwszy lepszy zamek do forda i on mi go ustawi pod kluczyk i tak też zrobił. Więc wydaje mi się ze można i w bmw też tak zrobić. Musisz zdobyć przynajmniej 1 klucz, reszte można doroabić i jakiegoś dobrego ślusarza od zamków samochodowych i myśle że w 100zł się zmiescisz ze wszytskim. |
angler e36 328 Poznań | 2005-05-06 00:14:27 a może wymontować zamki w drzwiach i otwierać drzwi na pilota tylko, (ten kluczyk, który skroili to był bez pilota) a wymienić jedynie stacyjke? miał ktoś tak? |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2005-05-06 09:06:10
podobna sytuacja była kilkanaście lat temu u fusa w warszawie. klient wstawiał auto na przegląd wyjeżdżał a za kilka dni autko ginęło. okazało się że jeden z pracowników kopiował kluczyki i zarabiał na tym. oczywiście wtedy nie było immobilizerów. ja proponuje zgłosić oficjalnie na policji i zasugerować że to jeden z pracowników to zrobił. kiedyś na 100% to wyjdzie. przeprogramowanie immobilzera zrób koniecznie. a tak prywatnie to jeśli wiesz który to koleś to mu najzwyczajniej wyperswaduj takie zagrywki gdzieś na uboczu najlepiej.
ja mam tylko jeden kluczyk do swojej E-28. poszedłem więc do fachowca i poprosiłem o dorobienie nowego, ale na oryginalnym niemieckim kluczyku. sprowadzenie tej surówki miało potrwać tydzień i kosztować 40 pln. po tygodniu pojechałem i koleś dorobił mi duplikat. wyszedłem sprawdzić, auto się otworzyło, ale nie można było zmknąć ani odpalić. koleś sprawdzał, czyścił, poprawiał i.... oddał mi kasę a dorobiny kluczyk złamał i wywalił do kosza. z tego wynika, że kluczyki w bmw to nie taka prosta sprawa. pozdrawiam |