Instalacja LPG do Astry F

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Kupiłem miesiąc temu Astrę F 1,6 z jednopunktowym wtryskiem. Chcę założyć gaz, ale nie wiem jaką instalację wybrać.
Do tej pory miałem Favoritkę z instalacją na gaźniku i tam wszystko było proste. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie z instalacją w takim modelu to proszę o pomoc.
Krzysiek z Krakowa

Ja też kupiłem miesiąc temu Asterkę taką jak ty z instalacją gazową. Instalacja była montowana niecały rok temu w autoryzowanej stacji Elpigaz.

Dzięki za odpowiedź
A co masz konkretnie wstawione (nazwa) II czy IV generacja.
Miałeś jakieś problemy regulacje itp.

[ wiadomość edytowana przez: Log310 dnia 2005-05-06 18:45:46 ]

W skład instalacji wchodzą:
- Zbiornik ZT 600-44 wew. (H=200mm)
- Reduktor COMETA
- Przewód gazowy Dxx ELPIGAZ
- Wielozawór ELPIGAZ AT02A 200/30 - TOR
- Obudowa gazoszczelna IRENE
- Wlew gazu ELPIGAZ
- Układ starujący NICOLAUS
- Mixer 10500 ABIMEX
tyle wiem z faktury

Poprzedni właściciel samochodu nawet nie regulował instalacji gazowej. Teraz po kupnie samochodu wymieniłem kilka części w tym świece na Iskra GAZ. W instalacji nic nie grzebałem. Miałem problemy z przerwą na świecach, w końcu ustawiłem na 0.9mm i silniczek pracuje super. Samochód pali mi 7l w trybie mieszanym na 100km. W tym miesiącu kończy się przegląd więc przy okazji sprawdzą instalację.

Tak przy okazji która to jest generacja ? (jestem zielony w tych sprawach)

[ wiadomość edytowana przez: hecz dnia 2005-05-06 19:02:58 ]

Witam ponownie
Dzięki za wyczerpujące dane
Co do rodzajów instalacji wejdź na stronę

http://www.godula.cc.pl/index.php?mode=Teoria%20instalacji%20gazowych&PHPSESSID=c414c828c316ecd47523d43e1e8bfa61

[ wiadomość edytowana przez: Log310 dnia 2005-05-08 15:04:12 ]

Astry na jednopunktowym wtrysku są idealne dla inst II gen.
Ogólnie silniku na monowtrysku są łatwe i wdzięczne do przerobienia na gaz ( tak słyszałem)