Prośba- Toyota Starlet

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam taką małą prośbe, ponieważ nie udało mi się za pomocą google i innych różnych wyszukiwarek znaleźć "instrukcji" obsługi Starletki, mam nadzieje że ktoś zna może jakiegoś linka do stronki gdzie będe mogła ją odnaleśź lub kupić.
Bardzo mi na tym zależy gdyz mogłabym zacząć tym "cudeńkiem" coś działać a tak to nicccc.
Z góry dziekuje za pomoc.

Bez obrazy ale czego nie umiesz zrobic ze starletką? Przeciez tam jest tylko sprzegło, hamulec i gaz.

jest też jeszcze kierownica i drążek zmiany biegów

wiesz oprócz sprzęgła i gazu jest jeszcze półoska i przegub, który nie wiem czy dam sama radę zrobić i nie wiem czy od razu jechać do mechnika czy jednak spróbować. A żeby spróbować muszę mieć jakiś opis (taka malutka pomoc). No i pewnie chciałabym wymienić sobie rozrząd i pasek klinowy ale nie uważam żebym musiała rozbierać cały samochód z tego powodu bo wystarczy książka i nie będę musiała robić zbędnej pracy.
więc jednak jeśli o mój ty znawco jeden i drugi masz może jakiś link albo opis to poprostu proszę o pomoc i odzew. innych komentarzy nie potrzebuję.
Dzięki za szacunek i pozdrawiam was

Jaki silnik?

Bo jeśli np 2EE to taki jak mój więc coś poradzimy z tym
i owym

[ wiadomość edytowana przez: paniol2005 dnia 2005-05-09 20:09:00 ]

Cytat:
więc jednak jeśli o mój ty znawco jeden i drugi

Ujjjjjjjjjjjjjjjjjjj bo zaraz będzie wrzało!

Więc myślę że i przegób i rozrząd trzeba będzie zrobić w warsztacie ale warto spróbować!!!!
Co do przegóbu pamiętaj aby zmienić z osłoną i zarzucić smar do środka.
I tutaj jakaś specjalna księga do starletki nie będzie potrzebna praktycznie w każdym aucie z przednim napędem jest tak samo (poza: min. Audi,peugeot group,)są dwa rodzaje najczęściej stosowanych zawleczek przegóbu i tu po rozebraniu trzeba sprawdzić która jest u Ciebie.
Co do rozrządu to trzeba zmienić razem z rolką i ew. pompą wody (nie wiem jak jest w twoim aucie bo nie wiem jaki silnik).I tu księga by Ci się przydała.

Pozdro.

Jeśli chodzi o silnik to jest to 1.3xli z 12 zaworami czy jakoś tak, hih

Jakoś tak czyli silnik 1.3 z MPI o oznaczeniu 2EE. Co do książek do Starlety to brak takowych ale większość podzespołów, w tym silnik jest opisana ---> w tej książce <---.

Oki, dzieki wielkie.