Oklejenie lub zabarwienie lamp tylnich w essim

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

mam pytanie do czego moze sie przyczepic i z jakiego artykulu policja jesli obkleilem se tylnie lampy w moim essim na kolor nadwozie folią z dziurkami ktora prawie w 100 % przepuszcza światlo z zarowki np od stopu czy kierunku.

przeciez to nie przeszkadza nikomu, wszsytko widac elegancko no i wlascicel zadowolony

moze ktos juz to wie?

Ale może być problem jeśli np. zakleiłeś napisy homologacyjne na lampie.

najwiekszy problem to jest ze szklem odblaskowym ktory jest w lampie - o to sie czepiaja panowie policemajstry

Za oklejone bądź pomalowane tylne pampy grozi mandat karny oraz zatrzymanie dowodu rejestracyjnego zgodznie z przepisami ruchu drogowego - warunki techniczne pojazdów.

no co Ty .Taka folia??Przeciez ona nie zatrzymuje swiatla.Podczas swiecenia żarówki praktycznie cale swiatlo przechodzi nawet nie zostaje rozproszone.Tylko tyle ze jak sie zarowiki nie pala to jest inny kolor kloszu.Wiec mysle ze z takimi foliami mozna jezdzic spoko.Chociaz tak wszyscy strasza ze juz sam nie wiem

Pozdrowienia

Nie wiem czy mogę pisać. Zaufaj mi. Maniurka wie o co chodzi. A ja dość dobrze znam przepisy bo muszę znać, z racji zawodu.

Robert, ja rozumiem ale gdzie Ty tu w wątku Mańka widziałeś?

Nie no z Mańkiem spodkałem się już dużo wcześniej na innym forum i on jest wtajemniczony.

wtajemniczysz nas??

Taaaaaaaa?Nie zatrzumuje swiatła?????Dziwne ze jak typ ma "przypalone"światła i sygnalizuje zamiar skretu to jakoś tego nie widać!!!Szkoda marnowac słów na marnych kierowców bo to taki sobie wyjedzie w dzesczowy dzien i swiatłka przeciw mgielne z tyłu sobie właczy.Jazda za takim typem:100%przujemność.Polecam

Cytat:
2005-07-22 23:12:27, buksan pisze:
Taaaaaaaa?Nie zatrzumuje swiatła?????Dziwne ze jak typ ma "przypalone"światła i sygnalizuje zamiar skretu to jakoś tego nie widać!!!Szkoda marnowac słów na marnych kierowców bo to taki sobie wyjedzie w dzesczowy dzien i swiatłka przeciw mgielne z tyłu sobie właczy.Jazda za takim typem:100%przujemność.Polecam

Dlatego też poluję na białe lampy (nie Lexusy).

nie ty jedyny tylko ja mam inny dylemat - lampy czy maglownica

hiehie, zapewniam Was że takich polujących jest znacznie więcej

Cytat:
2005-07-23 09:03:26, PUNIU pisze:
nie ty jedyny tylko ja mam inny dylemat - lampy czy maglownica

u Ciebie tez poszla maglownica?? cos z nimi nie tak...
a ja mam przyciemnione z tylu lampy, troche za mocno, ale co tam!! fajnie wzglada i widac kierunki

Cytat:
2005-07-22 22:51:00, robertford pisze:
Nie no z Mańkiem spodkałem się już dużo wcześniej na innym forum i on jest wtajemniczony.

To powiedz wszystkim co itak jest już chyba wiadaome z racji tego co napisałes post wcześniej:".....z racji zawodu"

Osobiście też jestem z tymi co to się wk...ają na "kierowców" z czarnymi lampami z tyły i światełka mją jak maluch z pradnica, czyli prawie rzadne . A folia o której mowa na początku posta jest akuratnie całkiem czymś innym bo rzeczywiście przepuszcza światełko w 90% i jest to widoczne bynajmniej na drodze i na dodatek w dzień. Problem właśnie jest z tym świtłem odblaskowym.Ogólnie jestem za przejżystymi i widocznymi światełkami z tyłu i może dlatego mam te lexy . Widoczne- to jest najważniejsze

Cytat:
2005-07-23 10:28:29, pytlar pisze:
u Ciebie tez poszla maglownica?? cos z nimi nie tak... a ja mam przyciemnione z tylu lampy, troche za mocno, ale co tam!! fajnie wzglada i widac kierunki

i właśnie takie podejście mnie denerwuje Ty sobie zamalowałeś lampy a ja później jadę za takim gościem i niewiem czy hamuje czy skręca.....żałosne są takie tuningi

Cytat:
2005-07-23 10:48:56, micab pisze:
i właśnie takie podejście mnie denerwuje Ty sobie zamalowałeś lampy a ja później jadę za takim gościem i niewiem czy hamuje czy skręca.....żałosne są takie tuningi

wypraszam sobie!! pomalowaną mam tylko gore lamp! jak hamuje to napewno zobaczysz, bo sie swieca 4 swiatla!! (od przeciwmgielnych) a kierunkowskazy sprawdzalem!! widac bez problemu!! jedynie wsteczne swiatlo, tyle ze swieci... a nic nie oswietla!! widzielm co maja przesadnie pomalowane lampy!! ja nie mam!!

Panowie, proszę o spokój.

Ja mam wszystkie kierunki przydymione i jak narazie (a jezdze moim essim ponad 2 lata) nikt nic do tego nie miał. Jedyne co mnie wkurza to to że w nocy jak cofam to nic nie widać- ciemne szybki też robia swoje tak wiec ściemniasz na własne ryzyko