II elim. puchar toyoty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Automobilklub Krakowski organizuje w dniu 15 maja 2005 r. (niedziela)
KJS o Puchar firmy ANWA autoryzowanego dealera TOYOTY.
Impreza jest II Eliminacją z cyklu 4 imprez o Puchar TOYOTY dla kierowców amatorów o 1/6 licencji rajdowej. Organizator do imprezy dopuszcza zawodników z licencją rajdową, którzy będą jednak klasyfikowani tylko w klasie gości o ile zbierze się 5 załóg.
Na trasie zlokalizowano 10 prób sportowych o łącznej długości ok. 17,3 km.
Ps-1 Lotnisko w Czyżynach (4x), PS-2 Maxi Schrott (3x), PS-3 Baza ANWA (3x), wszystkie próby są w charakterze mini OS-ów.
Zapisy będą przyjmowane od dnia 04.maja 2005 w siedzibie Automobilklubu Krakowskiego i Salonie Toyoty przy al.Pokoju 57 w Krakowie.
Na mecie rajdu czekają na uczestników nagrody i posiłek. Bieżące informacje na stronie: www.rajdy.krakow.pl oraz www.rajdypl.com.

wiem ze startuje Wojtek_B, ktoś od nas jeszcze jedzie ?

Ja jadę... robić zdjęcia

ja bede na prawym w bialej favoritce

Tak sie składa że ja tez oczywiscie na prawym w Lanosie

Pozdrawiam
Tomek

Favoritka??? To pewnie nasza klasa. Powodzenia

hehe ja też na prawym w czarno żółtym CCSie

A ja będę na lewym...

PS
Podziękowania dla wszystkich, którzy przyczynili się czynnie i duchowo do przygotowania rajdówki.

EDIT - mam nadzieję, że po raz ostatni zmieniam skrzynię dzień przed startem

[ wiadomość edytowana przez: dommel dnia 2005-05-14 20:30:41 ]

ja tez jade na lewym ...

wprawdzie BK bylo za szczegolowe - auto nie przeszlo
ze wzgledu na bieznik, a raczej jego brak.... ale opony
sa juz nowe, wiec jutro jakos sie przemecze przez te
OSy.... byle tylko byl kolejny punkt i niewielka wtopa : /

Witam, strasznie fajny ten kjs byl, proby super, warto bylo wystartować w tym kjs. Jeszcze chce pogratulowac wyniku jaki dommel uzyskał, widzialem go tylko na dwoch probach na lotnisku i za każdym razem poprawial swoje czasy, z tego wynika że chlop jeździ z głowa i przemyśla swoją jazde z wczesniejszymi przejazdami, i wreszcie zobaczylem, że osiagi auta idą w parze z technika jazdy kierowcy , jeszcze raz brawo znakomitego wyniku w klasie i generalce. pozdrawiam...

gratuluję dla wszystkich naszych, jechali super!
to co pokazał Dommel to ja nie mam pytań

dommel odwalil niesamowita robote, ja juz sie lapalem za glowe jak ucinalismy spore sekundy na każdej probie!
auto spisywalo sie wysmienicie
gdyby nie pilot ktory debiutowal i czasem sie mylil byloby lepiej!!!
gratulacje dla waldka, pulpita i wojtka - wyciskali z maszyn ile sie dalo!!!!

wszyscy popierdzielali (prawie ,) ) z punktu widzenia kibica trasa na lotnisku byla zajebista niczym os

[ wiadomość edytowana przez: bartek-bujak dnia 2005-05-16 17:34:58 ]

KJS pierwsza klasa - wzór dla tego typu imprez. Wszystko rozplanowane z głową - zarówno próby (bardzo ciekawe - na Anwie jazda pomiędzy hałdami gruzu a na lotnisku tor z opon) jak i dojazdówki (bez pośpiechu 60km/h i dało radę zdążyć, całe szczęście bo malec tyle wyciaga przy zachowaniu rozsądnego poziomu hałasu ).

Myślę, żę startujący nie żałują - a przynajmniej ci co dojechali do mety szczęśliwie. Ja jestem bardzo zadowolony!
Nazik (pilot) miał naprawdę udany debiut - po krótkim szkoleniu i opisaniu prób ruszyliśmy w drogę. Z próby na próbę szlifowaliśmy komunikację i już w zasadzie po pierwszej pętli było perfekcyjnie.
Autko spisywało się bardzo dobrze - choć nie obyło się bez kontrolnych inspekcji silnika, bo gaźnik sprawiał wrażenie jakby chciał zmienić położenie w komorze silnika. Czas spędzony na modyfikacjach (w ostatniej chwili) zaprocentował i to bardzo. Jeszcze raz podziękowania za wsparcie techniczne i duchowe Danielowi, Parnelowi, Jarkowi Zawadzkiemu, szwagrowi i oczywiście żonie za cierpliwość .

Serdecznie chciałem podziękować również firmie ProjectXS, która umożliwiła mi przeprowadzenie strojenia silnika na hamowni, co pozwoliło na uzyskanie bardziej korzystnych przebiegów momentu obrotowego i mocy. Mam nadzieję, że nasza współpraca będzie owocowała dalszym wzrostem osiągów mojej 650-ki (możę dobijemy kiedyś do 50KM ).

Podsumowywując mile spędziłem ten niedzielny dzień i już nie mogę się doczekać na kolejną eliminację!

jeśli macie jakieś uwagi co do organizacji, wrażenia i wszelkie ochy i achy, to zapraszam do komentowania na forum pucharu toyoty

Gratulacje dla tych co na pudle i na mecie.
My naszym produktem myśli koreańskiej jak zawsze w połowie stawki
Małe przygody na próbach coś na benzynie nie chciał iść i zaliczony kraweżnik na Maxi

Z każdym startem widzimy braki w naszej rajdówce i w miare możliwości sa one usuwane ogólnie myśle że sie rozwijamy.

Jedno co trzeba podkreślić organizacja OK (mały zgrzyt na zapoznaniu na Maxi) a próby naprawde ciekawe No i co najważniejsze kupe znajomych i życzliwych ludzi

Pozdrawiam
Tomek

Gratuluje Domelowi za swietna jazde i dobrze przygotowanytm autem oraz Waldkowi ..
Po mimo problemow na 1 kolku jevchalo sie swietnie do Domela z odcinka na odcinek brakowalo coraz wiecej gdyby nie wypad z trasy to byla by Ciewaka walka o 2 m-ce
Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje pierwszych miejsc w klasach.

Moja galeria z KJS'a na www.rajdy.malopolska.pl Zapraszam