Czy zużyte przewody wysokiego napięcia mogą zamulac 1.6 EFI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chce sie dowiedziec zanim pojade do mechaniora i który jak każdy z nich może powymieniać duuuuuuuuuuuuuuuzzzo niepotrzebnych rzeczy.Mam coś takiego ze jak wkręcam auto na obroty to ma najpierw lekkie zamulenia a po chwili do staje kopa i tak jes na każdym biegu w trakcie przyspieszenia PROSZE O PORADE............

Siema niewiem czego to wina ja już wymieniłem świece jutro wymieniam filtr paliwa i mam to samo ja mu w gaz a on prawie zgasł;-( znaczy się muli się jak muj stary polonez na gażniku i na gazie

I ja mam to samo. Najgorzej przy cieplym silniku!?!? Jesli dowiecie sie co to prosze o info - roznie bywa z mechanikami mam nadzieje ze nie bede musial wymienic pol auta

Siema chyba doszłem co mu jest. Zdejmijcie sobie ostatni tłumik i zobaczcie co się wtedy stanie;D ja zdjełem i nie ten samochód. jutro jadę po inny tłumik bo ten zamulony.

Słuchajcie Panowie.
Ja miałem duży problem przez kilka tygodni, nie osiągał mocy, Polonezy mnie wyprzedzały, gdy zaczęło mi brzęczeć w kat. to go wyjąłem, wybiłem środek. Nie dość że nic nie grechocze to moc wzrosła zajeb. trochę teraz jest głośniejszy i ma metaliczny pogłos.

bo katalizatory maja to do siebie ze z czasem sie zapychaja i trzeba wytluc srodek albo wymienic na nowy

ale ponoc wiecej pali jak bebechow nie ma

stare kable nie robia efektu stałej utraty mocy, w czasie jazdy odczuwa sie charakterystyczne szarpniecia i czasami autko sobie strzeli czego strasznie nie lubi przepływomierz

Spróbuj na biegu jałowym wcisnąć szybko gaz do dechy.
Jeśli świece, kable i cewka są OK. to silnik powinien się wkręcić na obroty bez „zająknięcia” płynnie.
Jeśli się „zawaha” to cos z wymienionych części będzie miało przebicie.

ja u siebie wywalilem katalizator bo mechanik powiedzial ze jak duzo pali i jest mulowaty to kat sie zapchal, wybilem i nie ma roznicy odglos troszke metaliczny ale idzie zniesc - niektorym sie nawet podoba
co do zuzycia paliwa moze troszeczke mniej ale naprawde minimalnie, ponoc wybicie kat ma powodowac zmniejszenie zuzycia paliwa o ok 1 l - dane z ksiazki serwisowej VW