Nissan Skyline w Polsce.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tu

[ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2005-04-03 12:23:27 ]

Hmm no niby ladny,ale ... ja mam chyba inny gust. Nic specjalnego hihi

Mi osobiście też nie leży. Wolę swoją omcię. Do takiego Nissana to nawet wózka dla córki bym nie wsadził

heh

JEST

bylem ciekaw kiedy to nastąpi

To jest JEDYNE auto nie poddające się limitom i ograniczeniom.
No i jedyne obok którego (nie będąc w temacie) można przejść i nawet nie zawiesić oka na czymś, co może mieć pod maską ponad 1000 koni

Swoją drogą to ciekawe, że świat potrafił zrobić tylko jedno takie auto... i dokonał tego akurat Nissan

jest PIĘKNY

hehehe, tylko chłopaki mają problem, bo coś chyba "kierownik" nie po polskiemu...
a jak nie będzie przeglądu to i na Modlin nie wjadą

te samochody nie mają homologacji na polski rynek zdaje się - wielka szkoda bo to jedne z niewielu prawdziwych cywilnych samochodów sportowych - chętnie bym takim pojeździł nawet jako pasażer

czemu Skyline jest taki super ?
Poważnie nie wiem, co tam włozyli, że tak się ludziska wkscytują.
Nie mówie, że to kiepski wózek, ale chciałbym wiedzieć o co chodzi...

Cytat:
2005-04-05 15:21:38, boogie pisze:
czemu Skyline jest taki super?

Zobacz czym i jak jezdza japonscy mistrzowie driftu. A potem poczytaj, ile to ma koni i jak maja zrobiony zawias

O Dżizasss Miklo, weim że Skyliny latają , widziałem filmiki, czytałem forumy itd. itp.
Ale technicznie nie wiem czemu akrurat to właśnie auto jest takie super, i ulubione przez zboczeńców dla którcyh 1000KM to już za mało....

ano pewnie dla tego, że gdybyś chciał inny "cywilny" silnik zakręcić na np 1000 koni to jego odłamki przeszyłyby nie tylko maskę ale i ciebie

konkretnie myślę, że chodzi o możliwości bloku (bo inne bebechy w silniku wytrzymują (seryjne) "tylko" do 500 koni) dalej przeniesienie napędu, zawieszenie... no i chyba jeżeli jest już taka podstawa... to jest nieograniczona liczba "upgrade parts'ów" własnie do tego auta/silnika

Nie wiem czy jest (ten silnik) montowany też w innych modelach, ale jeżeli akurat w skayu jest własnie ten silnik i własnie ta reszta to po kiego szukać innego auta??

był ponoć jeszcze jeden blok który znosił 1500 koni (z pojemności 1500 ) od bmw ale pewnie wszystkie zużyto do F1

EEE no, Mam link gdzie Szwedzi robią 1000 KM Lotusa.
A i M5 (92-95) stare widziałem 1000 KM.

hmm pytanie tylko ile takie coś pociągnie (czasu)

myslę, że fanatycy nie wybrali czegoś np "średniego" tylko dla tego, że nazywa się nismo...

No i jest drugi w polsce .
http://www.turbokillers.com/forum/viewtopic.php?t=2267

Nie ma co,najpiękniejszy model to GT-R R34

Co racja,to racja.

Piękna... poprostu piękna maszyna!