Co sie dzieje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co sie dzieje.
mam 1.4 gażnik no i zdażyło mi sie w zeszłym roku ze go ugotowałem(wiecie jakto jest 1 samochód)
i teraz jak jeżdze to czuje jak samochodzik sie dusi dopiero na wyższych obrotach jedzie normalnie na wolnych jak mu dodaje gazu to sie dławi
rusza spoko. ale jak mu wżuce 3ke przy 40 i dodam gazu toi tak jakby sie coś zawieszało jak dodam bardziej gazu to tym bardziej ale nagle dostaje jakiejś wewnetrznej mocy no jak turbo ...
co mu dolega

A gaźnik masz "kwadratowy", czy "okrągły", bo różnią się trochę sterowaniem.

*** go wie
jak mi powiesz gdzie to jest to pójde i zobacze

EDIT: Bardzo prosze tak nie pisac

[ wiadomość edytowana przez: toradek dnia 2005-05-08 20:37:26 ]
[ powód edycji: Wulgaryzm ]

[ wiadomość edytowana przez: toradek dnia 2005-05-08 20:37:54 ]

Cytat:
huj go wie

...kulturki kolego

jestem zły zguniłem prawko dzisiaj:/
czy ktos wie co mu dolega?????????????

gaznik jest pod obudowa filtra powietrza

Pragnę zauważyć, że na tym forum wymagane jest minimum kultury. Nie okazując jej można dużo stracić.

BTW jakbym miał rzucać mięsem z okazji kazdego niepowodzenia, przestałbym mówić po polsku.

i jak juz przeklinasz to porządnie!!
pisze sie to przez "ch"

kwadratowy
ale czy to cos zmienia

W gaźnikach jest taka pompka przyspieszająca, która wtryskuje dodatkową dawkę paliwa przy gwałtownym wciśnięciu pedału przyspieszenia. Może to nie działa.
Powinno to byc widać, bo jest to zazwyczaj rurka w kształcie laski u samej góry gaźnika. Zdejmij filtr i sprawdź.

Dużo. Pewnie się podciśnienie gdzieś przycina i nie otwiera przepustnicy właśnie w zakresie niskich prędkości obrotowych. Tylko, że coś czuję jakbym pisał o fazie i kompresji...