No i wreszcie i mnie dopadły wydatki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
objawy telepania kierownicy zauwazyłem jadąc na zlot a przy okazji kilka wyszło:

- tuleje wahaczy przód
- końcówka drążka lewa
- pasek rozrządu
- tarcze przód
- klocki przód
- olej
- sworznie wahaczy przód
- cos tam z ukł kierowniczym, końcówka, poprzeczka, tuleja czy ch.w.
- płyn hamulcowy
- wkładka zamka
- linka maski
- pedał sprzęgła
- domykanie wszystkich rygli

całość 2 dni / 1100 zł

Kondolencje

Się pewnie majster dotknął do jednej części i zaszła reakcja łańcuchowa i poleciało wszystko.

A wkładeczki skąd? I po czemu?

Kwota niemała ale po zainwestowani autko będzie znowu jeżdzic i jeżdzić.

wkładeczki z aso, 47zł sztuka
reszte gratów chciałem z intercarsu, ale jak zobaczyłem ile bym dał + przesyłka i czekanie a ile zażądał mechanik za te same graty, wziąłem od niego

nie, jak zmieniałem buty, zauwazyłem że czas na klocki
po zlocie okazało się że kupa elementów jest do wymiany oraz że ... przejechałem 200km z peknietą tarczą i bez końcówki drązka

łaska boska że jeszcze to pisze

Cytat:
2005-05-20 13:34:46, urg pisze:
wkładeczki z aso, 47zł

No rzesz ty k..ASO

W Wawie na Radzymińskiej po pytaniu o wkładki (komplet do kombi) do zamków i 15min szukania w kompie gość rzucił hasło ~200/szt z kluczykiem i 2 tyg czekania na dostawę i dorobienie z Niemiec!
Ki cholera -może wycenił mi cały kompletny zamek?!

InterCars powiedział że nie ma i i tak sprowadzą z ASO + marża- wymiękłem - zacząłem grzebać w szrotach.

no to jeszcze inne rozwiazanie, tez cena podobna:

http://www.automotosklep.home.pl/witryna.htm

polecam, czekasz chyba tydzien, cena podobna

Cytat:
2005-05-20 13:34:46, urg pisze:
wkładeczki z aso, 47zł sztuka

Z kluczykiem czy bez?Jeśli bez to jeszcze przeróbka

Cytat:
2005-05-20 12:35:44, urg pisze:
pedał sprzęgła

HEH.. pociecha niezła...tojuż wiem jakie i mnie wydatki czekają
a jeszcze jak się to wszystko podzieli przez browarek...o zgrozo..

z kluczykami ( komplet 2 szt)

pedał sprzegła - piszczy i wkurwia mnie niebotycznie, jarecki przerabiał już to w vectrze

Cytat:
2005-05-20 15:06:56, urg pisze:
no to jeszcze inne rozwiazanie, tez cena podobna: http://www.automotosklep.home.pl/witryna.htm polecam, czekasz chyba tydzien, cena podobna

hmm ostatnio kupowałem u nich końcówki drążków 4szt - coś im się poknociło i jedna końcówka była z księżyca.

Ale chyba najprędzej u nich kupię.

Urg, dobre ceny dostałeś.
Ja przeliczylem wszystko jakie ja znam ceny, a robilem te rzeczy bo to zwykla eksploatacja i mi wyszlo 1500 od razu, i to przy niektorych cenach nizszych niz znam.
Bez robocizny, bo rozrzad trza zminic, uklad odpowietrzyc, rozkrecic, przesmarowac, ustawic zbieznosc....

Dla 24V bez rozrządu wyszło by podobnie, w koncu to te same elementy, ino klocki trza inne, i olej jaki kto tam leje.

Aaa
kupilem w IC klocki w sobote i zminilem. Ferrodo za 199 !
A placilem z nie rok temu 330 !! Seria premium.

juz na chodzie
mniam, wreszcie nic nie stuka
zamki sie otwierają
pedał sprzęgła nie piszczy
maska otwiera się
hamuluje w miejscu
mniód pogoniłem do 190 żeby sprawdzić zbiezność
jest ok

jedyny minus to panowie nie wpieli kabelka od temperatury na deskę, za to ładnie mi go przypięli zeby nie dyndał

tak więc polecam

włocławek - automobil ppuh- płocka 159

jednego tylko nie rozumiem
cena mobil 15w40 multigrade w sklepie to ok. 24 zł/l a oni mają za 10zł/l rozumiem marża sklepu, cena hurtowa ale nie 150% przebicia

co za kraj

[ wiadomość edytowana przez: urg dnia 2005-05-24 08:04:53 ]

Cytat:
2005-05-24 08:04:20, urg pisze:
jednego tylko nie rozumiem cena mobil 15w40 multigrade w sklepie to ok. 24 zł/l a oni mają za 10zł/l rozumiem marża sklepu, cena hurtowa ale nie 150% przebicia co za kraj [ wiadomość edytowana przez: urg dnia 2005-05-24 08:04:53 ]

to jest fakt.. w serwisach zawsze olej powinien być tańszy niż w sklepie.
Wiąże się to z konfekcją w jakiej serwisy kupują oleje, oraz z długoterminowymi umowami partnerskimi w relacjach serwis-przedstawiciel.
Z drugiej strony od razu widać ile sklepy(plus hurtownie itp) przycinają na oliwce

Ostatnio robiłem blachy u mojej bestyjki dlatego też nie przybyłem na X LOB PARTY bo auto odebrałem dopiero w sobote po południu. Koszt 300,- a robiłem nadkola po dwóch stronach + ranty przy drzwich 4 szt., progi (w kilku miejscach rudy się zagnieździł) + malowanie i polerka za jedyne 300,- Lakier nawet nieźle się dopasował 60,- za 300 ml (black perła) + szpachla i papier w sumie ok 100,-. Razem koszt naprawy ok 400,-

Zaieswzenie: prawy sworzeń do wymiany jeszcze dwie końcówki drążka no i tyle, a dziś jade na Poznań wieczorem bo jutro szwagier ma przysięgę. Pozdrowienia

A co robiłeś z pedałem sprzęgła ?? Bo u mnie też piszczy jak cholera i wk.....ia mnie niesamowicie