Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-05-10 12:32:47 ja też już miałem kupić nowy siłownik ale okazało sie, że kable były już bardzo zaśniedziałe i nie łączyło
pozdrawiam |
![]() Siggi Opel Omega A/ Caravan Sycow-Frankfurt am Main | 2005-05-10 21:08:42 wlasnie zerkam na moj zapasowy i tez widze ze jest nitowany. chyba z rozkrecania nici.
sciagnalem dzisiaj ten cycek ktorym zamyka sie drzwi od srodka i silownik wykonuje swoja prace poprawnie....na razie. pryskanie WD40 nie pomoglo... zobaczymy ile pociagnie.pewnie niedlugo. moge wiec zalozyc ten tylny jako przedni? |
![]() GrzegorS LOB MEMBER Opel Omega C kombi Łódź | 2005-05-10 21:53:53 witaj po przerwie
jeśli zamykasz pilotem to możesz założyć ten od tylnych drzwi,dlatego ,że wykonawczym w omie A jest jeszcze od strony pasażera a w modelu kambi jeszcze od klapy tylnej pozdr-Grzegorz. |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2005-05-11 11:00:46
Ja poraz kolejny ostrzegam przed WD40 - to jest dobre do ruszenia jakiegoś zardzewiałego elementu lub zapieczonego, ale po ruszeniu za pomocą WD40 trzeba BEZWZGĘDNIE czymś innym posmarować (liwa maszynowa, wazelina. towot itp.) WD wypłukuje wszystko łącznie ze smarem i się wszystko znów zapieka jak tylko wyschnie |
![]() QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2005-05-11 13:57:50 Nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy. Ja u siebie wykręciłem cały siłownik z mechanizmem zamka (ponieważ nie mam Omci, to z głowy piszę). Odkręciłem chyba 3 śruby na tej stronie drzwi, w gdzie wchodzi ten golec wystający ze słupka. Odczepiłem kable i druty idące do klamki, "blokera" i cięgno otwierania od środka. Cały zamek wtedy wyłazi razem z siłownikiem. Siłownika nie ruszać, tylko ten mechanizm dźwigienek trzeba przeczyścić. Jest on przykryty z tego co pamiętam taką plastikową osłoną, ale trza ją podważyć i zejdzie. |
![]() Siggi Opel Omega A/ Caravan Sycow-Frankfurt am Main | 2005-05-11 19:26:54
napisalem ze uzylem WD40 choc to bylo cos calkiem innego a mianowicie smarowidlo zawierajace teflon firmy Würth.Super sprawa. @ Qna.... wiec probowalem dzisiaj wymienic silownik na ten z drzwi tylnych i lipa. jakos dziwnie reagowal. jesli wcisnalem zamykanie reka nie moglem potem go podniesc z powrotem.pozniej zaczal chodzic a jak skrecilem drzwi to okazalo sie ze jakos nie chce. chyba sie domyslacie ile jobow poslalem. w sumie skrecalem i rozkrecalem okolo 15 razy ![]() ![]() na koniec wymienilem z powrotem silowniki i zalalem to wszystko Würtem i ..wszystko dziala. |
![]() QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2005-05-12 17:55:20
Nie wiem czemu do mnie ta sugestia, że zamieniłeś siłowniki tył z przodem a nie przeczyściłeś tak jak pisałem, ale to pewnie pozostanie już twoją tajemnicą. |