Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2003-06-17 12:43:27 U mnie księgowy zapala się dopiero jak wskaźnik jest równo na czerwonej kresce.
Najpierw zaczyna się lekko żarzyć... |
piotr-ek | 2003-06-17 14:01:37 Też miałem taką nadzieję, że zapali się jak będzie na czerwonej/zerowej kresce... potem musiałem dymać pieszo z pożyczonym kanistrem na stację benzynową. |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2003-06-17 22:52:30 Już gdzieś o tym pisałem.
spójrz tutaj |
![]() rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2003-06-18 19:50:52 No a Pycel jezdzi 200 km/h i dotego bez paliwa w baku
![]() |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2003-06-19 20:01:13 Pawełku (Kufel)
Myślę, że pisząc "...bo jutro chciałbym sie za to zabrac..." nie miałeś na myśli czwartku ![]() Oryginalna żaróweczka od kontrolki rezerwy ma kolor biały a jej parametry to 12V/3W (wszystkie żaróweczki użyte w konsolce są białe, mają jedynie kolorowe kapturki albo kolorowe szkiełka). Ja miałem trudności z jej kupnem, więc założyłem 12V/1.2W. Na razie nie wiem jak ona się spisze, bo do rezerwy mam jeszcze daleko (moje autko woli gaz ![]() Numer katalogowy takich żaróweczek to 11059149 lub 96077679. Nie wykluczone, że przy słabym kontakcie w gnieździe uszkodziło Ci się także gniazdo (u mnie tak właśnie było), jego numer katalogowy to 94797519 lub 96077679. Żaróweczki o tych parametrach (12V/3W) wykorzystywane są też do podświetlenia tablicy zegarów. Natomiast żaróweczki 12V/1.2W użyte zostały do podświetlenia m.in. gniazda zapalniczki, pokręteł ciepło-zimno, są też przy zegarach. W całym aucie użyto ich ok. 10 szt. więc warto się w nie zaopatrzyć tym bardziej, że szybko przestają świecić. Co się tyczy problemów z demontażem wskaźników, to ... żaden to problem. Odkręcasz dwie śrubki schowane pod zaślepkami, kolejne dwie widać patrząc spod kierownicy w górę. Tak schodzi obudowa z włącznikami (należy je poodpinać). Zegary, jeśli dobrze pamiętam też mają dwie śrubki które łatwo zauważysz. Ja miałem największy problem z odkręceniem linki prędkościomierza. Przydałaby się mi do tego jakaś mała ręka, ponieważ mało jest tam miejsca. Zwróć uwagę, aby nie zgubić białej plastikowej przejściówki linka - prędkościomierz. Pozostanie jeszcze wyciągnąć dwie wtyczki. Jeśli dobrze sobie przypominam, to aby je wyjąc należy je ścisnąć na węższych bokach. To tyle jeśli chodzi o demontaż. Mogę dodać, że wszystkie wtyki i gniazda zostały tak zaprojektowane aby ich nie pozamieniać. Żaróweczkę 12V/1.2W dostałem w sklepie z częściami RTV. Przy czym zalecam zwrócić uwagę na fakt, że w takich samych obudowach są także żaróweczki opisane jako 12V/30mA co daje nie 1.2W a zaledwie 0.36W, co z kolei oznacza, że nie będą tak jasno świeciły. Jeszcze jedno, pomimo zewnętrznego podobieństwa żaróweczki 12V/3W do innej o takich samych parametrach używanej w polonezach, zapewniam, że ta druga nie zmieści się w gniazdo (ma szerszy "gwint") PS. Jeśli chcesz to dysponuję zdjęciem oryginalnej żarówki oraz zamiennika, który ja zastosowałem. Ponieważ nie dam rady wkleić go do postu mogę Ci je wysłać na Twojego emaila. |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2003-06-19 20:09:31 Jeszcze jedno spójrz na ten link. Powinien Ci się przydać |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2003-06-19 23:22:59 Zawsze do usług i oczywiście nie ma za co. ![]() Dziś ja Tobie pomogłem jutro Ty pomożesz komuś innemu z kolei ktoś inny pomoże mi. Ot po prostu jak to wśród Członków Klubu Espero. Niedawno się w to bawiłem więc jeszcze pamiętam. Choć Espero mam od ok. 6 m-cy, więc jeszcze wielu rzeczy nie wiem. Gdy tylko będę mógł pomóc to można na mnie liczyć (jak nie będę mógł to też można ![]() |
![]() Kufel Espero 2.0 CD Warszawa | 2003-07-21 13:53:31 Witam ![]() Na początku moze podziekuję wszystkim za rady i chęć pomocy, ale ... niestety muszę odświezyć ten post. Ciagle nie udało mi sie rozwiazać problemu i tkwię w tym samym miejscu. Po rozkrecaniu zegarów sprawdzałem zarówke i działa poprawnie. Obejrzałem dokłądnie wsztkie ścieżki prowadzące do jej gniazda i też wygladają na nienaruszone. Kilkakrotnie manipulowałem wtyczkami w nadziei, ze coś nie łączy. Nic z tego. Choć były czyściutkie, przetarłem je leciutko papierem ściernym. Również nic nie pomogło i bez efektu. I teraz nasuwają mi sie pytania: 1. Czy nastepna przyczyną moze być nie w pełni sprawny czujnik paliwa w zbiorniku? 2. Czy za te kontrolki sa odpowiedzialne ewentualnie jakieś bezpieczniki, które być moze gdzies mi sie przepaliły, choć wszystkie jednak sprawdzałem? 3. Na co ewentualnie jeszcze mógłbym popatrzeć i gdzie szukać przyczyn tego zamieszania? P.S. Odnośnie pytania drugiego, to dodam moze, ze od dłuzszego czasu nie działa mi kontrolna poziomu płynu spryskiwacza. Moze to Was na coś naprowadzi. Mimo wszystko zauwazam jeden z pozytywów ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam. Paweł. [ wiadomość edytowana przez: Kufel dnia 2003-07-21 13:57:23 ] |
piotr-ek | 2003-07-21 14:45:28 Chyba czeka Cię wgląd do baku, a oprócz bezpieczników są też przekaźniki. |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2003-07-22 00:01:19 Nie jestem tego do końca pewien, ale wydaje mi sie, że czujnik rezerwy jest gdzie indziej niż czujnik poziomu paliwa - Nie dostaniesz sie do niego podnosząc tylną kanapę, tylko wjeżdżając na kanał. Coś mi sie zdaje, że do czujnika prowadzą dwa nie osłonięte niczym kabelki. Może w tym tkwi problem? zresztą u mnie też kontrolka nie paliła sie już od ponad roku, nie mam czasu sie za to zabrać. Co do niezapalających sie kontrolek otwartych drzwi to mam tu swoją koncepcję, ale to OT. (problem tkwi w tych gumowych kapturkach na włącznikach - są za ciasne, zwlaszcza zimą) |
![]() HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2003-07-22 07:36:32 Czujnik poziomu paliwa znajduje się w dolnej części zbiornika paliwa i dostęp do niego jest możliwy wyłącznie z kanału. Być może zawiesił się pływak tego czujnika ? To sie często zdarza. ![]() Koszt nowego czujnika to wydatek rzędu 80 zeta. Bezpiecznik i przekaźnik posiada tylko pompa paliwa. Bezpiecznik znajduje sie pod kierownicą w głównej skrzynce bezpiecznikowej, natomiast przekaźnik pompy znajduje się w skrzynce przekaźnikowej po lewej stronie kabiny, na wysokości nóg kierowcy. Żarówka rezerwy paliwa nie jest "objęta" bezpiecznikiem ![]() Wyłączniki w drzwiach "wystarczy" co jakiś czas przeczyścić np. WD-40 i będą działać. Sam zastanawiam się nad ich przeniesieniem w inne miejsce, bo fabryczne usytuowanie jest (wg mnie) niefortunne ![]() |
piotr-ek | 2003-07-22 08:33:40 Wyłączniki w drzwiach można rozebrać siłowo i złożyć w minutę. Po rozebraniu wystarczy je dokładnie wyczyścić i co najważniejsze rozciągnąć sprężynkę. WD40 pomagało mi do czasu kiedy auto nie postało 2 dni zamknięte - znów nie działało. Teraz od kilku miesięcy jest bjuti! |
![]() Kufel Espero 2.0 CD Warszawa | 2003-07-22 21:19:35 Dziękuje za rady i podpowiedzi. Jak tylko będę miał czas i mozliwość pobuszowania pod samochodem na jakimś podnośniku czy kanale, to przyjże sie sprawie. Będę na biażąco informował, choć w razie czego ośmiele sie być moze jeszcze kilka rad zaczerpnąć w razie niepowodzeń ![]() Mam jeszcze króciutkie pytanie odnośnie wypowiedzi HenBasa.
Czy to oznacza, ze juz nie da sie jego naprawić, a usterka ta wymaga nabycia nowego czujnika? Nie kojaze jak ten czujnik wygląda i stad moje pytanie. Dziekuję i pozdrawiam. Paweł. |