łatanie dziur wg polaków

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej,
niewiem czy w Waszych miastach również wygląda to w ten sposób, ale w Krakowie opracowano nową niesamowitą technologię, mianowicie w miejsce dziury wstawia się słupek bądź znak drogowy ze strzałką... jest to chyba pierwsza w Europie tak rewolucyjna metoda!! może zrobi ktoś kilka fotek

mowisz o tej dziurze na alejach

Cytat:
2005-05-10 08:46:09, Kwadrat125 pisze:
mowisz o tej dziurze na alejach

nio np. ale dużo śmigam po mieście i jest więcej tej innowacyjnej metody!! jak sobie myśle, że z ceny 4zł za benzyne ok.2-2,5zł to podatki to mi się nie dobrze robi...

ale musze na jakimś europejskim forum o samochodach zrobić post`a

no u nam z mielcu wymyslili sobie ze dziury beda wypelniac sypkim zwirem...no i efekt jest taki ze to badziewie przy wiekszych predkosciach pryska na wszystkie strony a pozatym mozna sie na tym faqjnie poslizgac

przez takie chujstwo szybe musialem w aucie zmieniac bo kamyszek mi uderzyl i zaczela pekac (

Azazel za to 2,50zł będziemy mieli kilka km nowych autostrad
A co do łatania dziur u mnie na wsi też drogowcy wpadli na genialny sposób... najpierw dziure zalewaja lepikiem, potem zasypują sypkim asfaltem i znowu lepik na to... normalnie parodia

u mnie dziur nie łatają ale za to kupują co jakiś czas studzieńki ściekowe bo znikają z ulic a to strasznie niebezpieczne, ludzie są bezmyslini

Cytat:
2005-05-10 15:45:18, York pisze:
Azazel za to 2,50zł będziemy mieli kilka km nowych autostrad A co do łatania dziur u mnie na wsi też drogowcy wpadli na genialny sposób... najpierw dziure zalewaja lepikiem, potem zasypują sypkim asfaltem i znowu lepik na to... normalnie parodia

wiem wiem, PŁATNYCH!!

u mnie bezmyślnie w Szczecinie zalepiaja zaraz po deszczu gdy woda wymyje wode i drogi wygladaja jak drogi na poligon wojskowy normalnie szkoda gadać!

Cytat:
2005-05-10 23:20:22, dt01 pisze:
u mnie bezmyślnie w Szczecinie zalepiaja zaraz po deszczu gdy woda wymyje wode i drogi wygladaja jak drogi na poligon wojskowy normalnie szkoda gadać!

tak to również znana polityka!! totalny kretynizm!! musze opracować 'łatanie dziur wg polaków' w kilku punktach

jk znajdziecie jakąs wiekszą dzure dzwonicie do zażadu dróg miejskich za około 2 lata przyjadą i zrobią z dziury góre i to chyba tyle

polski asfalt to wcale nie jest asfale to sama smoła

u nas pod warszawa dróg gminnych wogóle nie łatają chyba ze zaraz po deszczu gdy jeszcze kałuze staną to przyjadą wybiora sobie kilka które im pasuje i zaleją czymś tak ze albo i tak jest za nisko albo sporo za wysoko ta papcia a reszty w okolicy nie i to tak jest na głównych a tych mniejszych to nie ma co liczyc na nich. Mam taką jedną ulice koło domu która jezdze kilka razy dziennie fiatem to juz sam zacząłem tam łatać te dziury (jeżdze w tramwajach warszaskich jako kierowca wiec sobie załatwiam troche masy łatającej tzw robaki)
a powiatowe nam ostatnio "wyremontowali" na rozpadający sie rozchodzący na boki i dziurawy asfalt wyleli nowy tz nalewka i sie cieszą ze mamy dobre tylko szkoda ze za rok bedzie to samo a najlepsze jest ze na jedną ulice przez którą nie dało sie przejechać bo przy 20 było niebezpiecznie postawili juz znak nie nierówności tylko "przełomy" i zabrakło im juz na nalewke to wylali tlyko po ze 200m i mysla ze starczy bo mozna sie rozpędzić bezpiecznie do 40
ło ku... ale sie rozpisałem

nowłaśnie zapomniałem jeszcze o tej jednej metodzie, jak stan drogi jest fatalny, to stawia się znaki!! w pierwszej kolejnośći ogranicznia prędkości, w drugiej o fatalnym stanie nawierzchni... i w ten sposób droga jest już naprawiona i można o niej zapomnieć!!

U mnie jest taka słynna driga DK88 czyli autostrada z płyt betnowych stawaina przez hitlerowców, jest na niej taki most nad torami kolejowymi i tam prawie CODZIENNIE lepia dziury. Wygląda jak patchwork bo nie widac który to oryginalny asfalt. Jest tam cały czas pełno dziur i jak sie ustawi krzesełko i poczeka cały dzień można miec niezłą kolekcję kołpaków

Cytat:
2005-05-11 08:40:48, dooh pisze:
U mnie jest taka słynna driga DK88 czyli autostrada z płyt betnowych stawaina przez hitlerowców, jest na niej taki most nad torami kolejowymi i tam prawie CODZIENNIE lepia dziury. Wygląda jak patchwork bo nie widac który to oryginalny asfalt. Jest tam cały czas pełno dziur i jak sie ustawi krzesełko i poczeka cały dzień można miec niezłą kolekcję kołpaków

doskonale znam tą droge jak jechałem do Wrocławia to przeżyłem prawdziwy szok skręcało mnie ze złości jak można po czymś takim jeźdźić...