[126p] uszczelka szyby przedniej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
łatwo ją wymienic? tzn wyciagnąć szybe przednia? bo troszq mi podcieka i chce zalozyc nową. Tak samo z tymi uchylanymi trójkącikami. tylne boczne wyjmuje i wkładam w minutke wiec doswiadczenie jakieś jest

przednią szybę wyciąga sie od 5 do 10 minut, nic skomplikowanego, a co do "podciekania" to raczej podszybie będzie do roboty, też mi ciekło i okazało sie że były dziury w podszybiu, załatałem i założyłem ta samą (10 letnią) uszczelke i wszystko gra

Mi tez przeciekala przednia szyba ale wziolem zdjolem przepchalem saczki i zalozylem i nie przecieka. Jak bedziesz ja wyciagal to ja bym raczej uwazal bo ponoc te szyby lubia pekac Ale ja tylko tak slyszalem.
Poprostu najlepiej wziosc uszczelke od srodka podwazac i wypychac po troszku za ta rynienke co sie trzyma, przynajmniej sama gore tak zrobic wtedy szybka wyjdzie bez zadznych oporow Z zalozeniem to juz luz jesli masz doswiadczenie

No jeśli uszczelka nie jest super sparciała, nigdzie przecięta to nie masz co jej wymieniac. Wyjmij szybe, sprawdź czy masz odpływy drożne, wymyj uszczelke, możesz ją popsikać sprejem do gum/opon. I powinno być dobrze. No chyba że faktycznie podszybie jest dziurawe, wtedy wiesz już co dalej.

uszczelka jest na 100% zjebana bo cieknie mi u góry bo jest oberwana tam ta strona wewnętrzna, ten kołnierz znaczy się okej, czyli jade po uszczelke odpływy rozumiem to te dwa na dole takie małe wgłębienia?

a jak z tymi uszczlekami trójkącików uchylanych? to samo? wymiana pomorze czy jak bede psikał akrczerem na to to zawsze beda przeciekac?

co do wyjmowania i zakładania - to ja miałem do dyspozycji płaski śrubokręt i brata który przy zakładaniu szyby ją dociskał do ramy

Ja zawsze jak zakładałem szybe uzywałem do tego sznurka wciągniętego tam gdzie wchodzi rant blachy ba którym wszystko sie trzyma!!jedne osoba dciska szybe od zewnątrz a ty od środka po kawałeczku wyciągasz sznurki i wszystko oki!!!Ta metoda nawet chyba w adamie słodowym była

okej bylem w sklepie: nowa uszczelka 39zł.. narazie posluze sie sylikonem