Proszę o opinie na temat Bmw e-36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mamy do kupienia Bmw e-36 2,5 200 kucy 93 rok full opcja.
cena to jakieś 12-13 tysi. Jedna rzecz dostała w przód. Ma do wymiany maske , błotnik , lampy , zderzak , oraz chłodnice , najgorsze że podłużnica jest skrzywiona nie jest jakoś ostro sieknięta ale zawsze. 12-13 to cena już po naprawie. Stoi u mojego kumpla w warsztacie , więc fotki postaram się zrzucić do piątku.
Czekam na opinie

A jest na wtrysku gazu i generalnie mechanicznie jest ok. Przebiegu nie znam , ale postaram się to ustalić.

Wg. mnie to jest to: - wciąż atrakcyjna sylwetka + dynamiczny silnik.
Jednak ze względu na powypadkowość tego auta (podłużnica) chyba bym się niezdecydował.

Kosta BMW Auto Klub - spytaj się tutaj też

Nie kupuj, ze względu na podłużnicę

właśnie w niej cały problem nie jest pęknięta a ostro skrzywiona , mój blacharz to magik więc zobaczę co z tego wymyśli , jak już będzie gotowa zobaczę jak to jedzie i wtedy zadycydujemy , dzięki i czekam dalej na opinie

Podłużnicę polecam po prostu wymienić. To bezpieczniejsza opcja.
Ja raczej sprawdził bym czy nie oberwał układ jezdny i jak z płytą podłogową?

Pozdrawiam - SpeedR

Podłoga jest cała , a podłużnica będzie raczej prostowana , dowiem się , postaram się dzisiaj zrzucić jej foty , na nie wezme jej dopóki się nią nie przejadę

Nie wiem co ci doradzić. Um nie podużnica była prostowana, blacharz magik, poskładał samochód, że śladu nie ma. Inna sprawa, że cały czas mam świadomość że podłużnica była robiona. I każde "nietypowe" zachowanie samochodu podświadomie wywołuje alarm (kurde a jeżeli jednak źle poprostowali? ) Może to i głupie ale wolałbym jeździć samochodem, gdzie podłużnice nie byly ruszane....

A co do spawania - nie jestem przekonany, czy wymiana podłużnicy jest lepszym rozwiązaniem niż jej prostwoanie. Jednak cięcie i wymiana całej podłużnicy to juz dość drastyczna ingerencja w strukturę nośną samochodu...

No ale czy Speed'R może się mylić? NIE!. Więc przepraszam

sprawa umarła bo własciciel się rozmyślił ale i tak dalej takiej poszukuję

Post w takim razie proszony o zamknięcie.

Cytat:
2005-05-12 22:04:03, Norbert84 pisze:
Post w takim razie proszony o zamknięcie.

no POSCIE czekamy...wez sie zamknij!!! sorki nie moglem sie powstrzymac

Cytat:
2005-05-12 22:22:01, qbaj pisze:
no POSCIE czekamy...wez sie zamknij!!! sorki nie moglem sie powstrzymac