Pochylone koło

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Przy ustawianiu zbierzności okazało się ze mam lewe koło pochylone o -2 stopnie. Podczas jazdy ściąga na prawo. Mój mechanik twierdzi, ze essinki nie mają regulacji kąta i że winna może być skrzywiona zwrotnica lub amortyzator. Co o tym myślicie? Bo wymiana zwrotnicy zbytnio mi się nie uśmiecha .. w fordzie 740zł !!!

ps. Opony nowe i wywazone, nowe swożnie i tuleje w wachaczach tez.

Cytat:
2005-05-10 17:35:14, lukaszko pisze:
Witam, Przy ustawianiu zbierzności okazało się ze mam lewe koło pochylone o -2 stopnie. Podczas jazdy ściąga na prawo. Mój mechanik twierdzi, ze essinki nie mają regulacji kąta i że winna może być skrzywiona zwrotnica lub amortyzator. Co o tym myślicie? Bo wymiana zwrotnicy zbytnio mi się nie uśmiecha .. w fordzie 740zł !!! ps. Opony nowe i wywazone, nowe swożnie i tuleje w wachaczach tez.

Ano nie mają... Oszczędzaj opony i znajdź DOBREGO mechanika, który Ci to rozbebeszy i napawa gdzie trzeba aby to zniwelować. Ja takowego mam na szczęście...

Może wachacz jest skrzywiony ?

-----------------
Pozdrawiam.

Przede wszystkim musisz ustalic czy to amortyzator czy zwrotnica są krzywe (teoretycznie moż ebyć też pęknięty, skrzywiony kielich alenie sądzę żeby aż tyle).

Wachacz mam nowy prosto ze sklepu, także odpada

Jak najlepiej sprawdzić czy amor jest wporządku? Już kilku magików patrzało i nikt jednogłośnie nie stwierdził co może być krzywe amor czy zwrotnica.

Może ktoś polecić zaufanego mechanika z okolic trojmiasta bo juz się gotuje jak słyszę "metodą prób i błędów naprawimy".

zamień amorki miejscami i bedzie wiadomo czy to jego wina, czy zwrotnicy (albo jeszcze czego innego)

Wielkie dzięki za pomoc,
Amortyzator zgięty w dwóch miejscach Szybka wymaina w PORZĄDNYM warsztacie i dwa nowiutkie motocrafty sprawiły że essi trzyma sie idealnie drogi.

ps. odradzam warsztaty w Gdansku:
1. PZMOT (GD-06) przy ul. Kartuskiej
2. Pana Stasia w stodole po Pruszczem Gdańskim
3. Dawny Polmozbyt przy ul. Hallera