2 pytanka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1. Jaki macie patent na odkręcenie śrób od mocowania gum stabilizatora bo ni cholery sie tam dostać do tych od strony progów?!.
2. ma ktoś może plan obsługi do MK VII z 98r.( chodzi mi co sie robi przy okresowych przeglądach?)

Cytat:
2005-05-11 09:07:20, gardenia1 pisze:
1. Jaki macie patent na odkręcenie śrób od mocowania gum stabilizatora bo ni cholery sie tam dostać do tych od strony progów?!.
2. ma ktoś może plan obsługi do MK VII z 98r.( chodzi mi co sie robi przy okresowych przeglądach?)

ad. 1 można odkręcić jedną stronę i odgiąć te mocowanie gumy stabilizatora.

ad.2. co 10 000kkm oleja sie wymienia, co 30 000 filtry
świece jak masz platinum motorcrafta to co 90 000km na benzynie / na LPG można skrócic ten czas o np. 30 kkm

a inne rzeczy sie wymienia jak już sa na wykończeniu

ad 0
dolacz do klubu

ad2
podaj @ to wysle Ci Rejestr Obsługi Pojazdu

Co te Mss piszesz. Za książką gwarancyjną: Oleum co 15 razem z wszytkimi filtrami (bez paliwa - ten po 40kkm), świece po 60kkm na Pb (na LPG może być ponad 40kkm - tego w gwarancji nie było ), pasek po 120kkm (choć zdania są podzielone czy nie po 90kkm - lobby mechaników, którzy wolą zarobić teraz niż za rok), oleum w skrzyni nigdy - tylko uzupełniać w razie potrzeby, hamulcowy co 1-2 lata chyba że trzeba wcześniej, chłodziwo można tylko dolewać - chyba że temp zamarzania będzie za wysoka - wtedy polecam koncentrat Motocrafta (nieznacznie droższy od innych), wspomaganie można TYLKO dolewać (zmiana może spowodować rozszczelnienie układu). W htb co 15kkm obowiązkowy przegląd tylnych hamulców (strasznie się brudzą - combi ma inną osłonę i nie ma tego problemu).

Cytat:
2005-05-11 16:27:53, Kielek pisze:
Co te Mss piszesz. Za książką gwarancyjną: Oleum co 15 razem z wszytkimi filtrami (bez paliwa - ten po 40kkm), świece po 60kkm na Pb (na LPG może być ponad 40kkm - tego w gwarancji nie było ), pasek po 120kkm (choć zdania są podzielone czy nie po 90kkm - lobby mechaników, którzy wolą zarobić teraz niż za rok), oleum w skrzyni nigdy - tylko uzupełniać w razie potrzeby, hamulcowy co 1-2 lata chyba że trzeba wcześniej, chłodziwo można tylko dolewać - chyba że temp zamarzania będzie za wysoka - wtedy polecam koncentrat Motocrafta (nieznacznie droższy od innych), wspomaganie można TYLKO dolewać (zmiana może spowodować rozszczelnienie układu). W htb co 15kkm obowiązkowy przegląd tylnych hamulców (strasznie się brudzą - combi ma inną osłonę i nie ma tego problemu).

ja podałem jak ja robie u siebie
olej w silniku co 10 kkm wymieniam i tej wersji będę się trzymał

Kielku
na motorcraftach na gazie przejechalismy jakies 50k km na gazie i spokojnie moglyby dalej jezdzic
ale zostaly zmienione z przewodami na kotrych sie robila dyskoteka juz

Cytat:
2005-05-11 17:09:25, kainek pisze:
Kielku na motorcraftach na gazie przejechalismy jakies 50k km na gazie i spokojnie moglyby dalej jezdzic ale zostaly zmienione z przewodami na kotrych sie robila dyskoteka juz

ja nic nie mówię, ale na swoich zrobiłem około 65kkm i nie jestem z tego dumny, bo świece wyglądałey niezaciekaiwe

Dlatego taniej wychodzą Championy.