Hyundai lantra 93 1,5 GLS - gdzie jest pompa paliwowa ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam klopot - nie moge znalesc pompy paliwowej? Czy ktos wie gdzie w tym aucie jest ona umiejscowiona ? Z której strony sie do niej dobrac? Slyszalem ze w innych modelach hyundaia mozna dostac sie do niej odkrecajac tylne siedzenie ale u mnie do pompy tamtedy sie nie dostane - tam jest dojscie tylko do plywaka Pomocy!
moj nr GG: 2205837 - piszcie jesli nawet jestem niedostepny

w Pony MPI jest w zbiorniku paliwa
ta Lantra ma ten sam silnik 1.5 wiec pewnie tez jest w zbiorniku

po prostu szukaj z tylu a nie z przodu

pozdrawiam

to jak dostac sie do tej pompy skoro jest ona w zbiorniku ?? Odkrecic bak ?? jest maly otwor ok 15 cm pod tylnym siedzeniem - ale tam jest tylko plywak i nic wiecej tam nie widac - no poza paliwem w baku

hmm nie wiem czy dobrze poradze ale w Excelu z tym samym silnikiem jest jeszcze jeden otwor w bagazniku pod kolem zapasowym, nigdy go nie odkrecalem ale sproboj moze sie uda.

niestety u mnie w bagazniku pod kolem zapasowym nie ma nic takiego . Pod tylnym siedzeniem ida dwie wiazki kabli - jedna idzie do plywaka, a druga przypuszczam ze do pompki, ale no nie wiem bo nie idzie w zaden sposob sprawdzic gdzie te kable dalej ida

przez dziure pod siedzeniami można wymienić tylko czujnik paliwa. żeby dostać się do pompy trzeba zdemontować bak. wiem bo sam wymieniałem pozdrowienia

zajrzałem do manuala (ale 95 r. ) pompa jest umieszczona w drugim gnieżdzie i opuszczenie zbiornika jest konieczne żeby się do niej dostać, oczywiście przewody rozpinamy po odłączeniu klem z aku ,powodzenia

Oto moj link do postu ktorego umiescilem na AC AC
co o tym myslicie ?? (przeczytajcie tez sobie dalsze wypowiedzi) Moze ktos mi pomoze co zrobic?