| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2005-04-30 21:47:35 A dlaczego się boisz...?
Jeżeli jest to rzeczywisty przebieg, nie widzę żadnego problemu. A co do instalacji - po raz kolejny pewnie usłyszysz, że ważniejszy jest warsztat montujący, niż sama instalacja. Oczywiście marka tez ma duże znaczenie, ale nawet najlepszą instalkę można źle założyć i potem będą problemy. Ja w astrze założyłem BRC i jestem zadowolony. Ale moja asterka ma monowtrysk, a espero wielopunkt. Dają 2 lata gwarancji, co uważam za duży plus. Zakładałem w Czakram-ie na Okęciu. Zerknij sobie TU Powodzenia! P. |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2005-04-30 22:43:03 ja mam espero 1,5 z 96 roku i ma juz 120 000km i po 115000km założylem gazik i jak na razie super
Tez zakladalem w Czakram instalacje BRC tez 2 lataa gwarancji Instalka kosztuje 2000zl-Ja zakladalalem w Łodzi-właściwie to niemam problemów-tzn mialame z komputerem ale zarqz go wymielili i jest ok-jedyny problem z którym se niemozna uporaći wiem ze niesjt to problem tylko w Espero to ten ze przy predkosci okolo 120km/h i powyzej po wrzuceniu na luz obroty gwałtownie spadają i czasami zdaza sie ze zgasnie-ale z tego co wiem to jest czesty problem-kumpel miał celice toyote 2.0l TURBO i mial to samo ale o wiele gorzej a ty czym wieksza predkosc powyzej 100km na godzine i wrzucenie luzu przy tej predkosci powoduje gasniecie-ale generalnie pali mi 10,4 gazu na 100km Pozdrawiam Tommi-Łódź tenco@wp.pl |
kemot espero Katowice | 2005-05-02 17:37:02 szczerze mówiąc to nie wiem bo jak narzaie nie mam porównania ale to się zobaczy |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-05-02 18:27:00
Gdzie, z kim i za ile ??? |
kemot espero Katowice | 2005-05-02 18:35:49 Mysłowice za 1800zl. Masz lepszy namiar? Mogę to odwołać!!! |
Rysiek2 Dzierżoniów | 2005-05-04 14:10:39 W warszawie to nie jazda ale przetaczanie od skrzyżowania do skrzyżowania i gaz- aby zdążyć przed kolejnym czerwonym.Nigdy nie da się osiągnąć normalnych warunków spalania a zatem normalnego zużycia.Jęździć uczy sie człowiek całe życie i do końca nie wie czy umie już wszystko. |
kemot espero Katowice | 2005-05-04 16:06:49 Jestem umówiony w piątek na złożenie instalacji BRC w firmie Czakram w Mysłowicach.Koszt 1800 a co dalej to sie zobaczy.Pozdro |
kemot espero Katowice | 2005-05-09 22:25:50 Witam was ludziska! Założyłem instalnkę BRC w firmie czakram za 1800zł i musze przyznać że myślałem że autko bedzie bardziej przytłumione!Jeździ się jak narazie świetnie troszkę trójka jest przymulona ale jakby nie było to jest jazda na gazie.Dziękuję wam za posty pozdrawiam!!!!!! |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2005-05-10 09:32:21
Ale bedzię zdziwko jak się gazolina skończy, w "baku rezerwa" a do najbliższej stacji...Wiem, wiem, to są tylko żarty. Ja niestety trzymam sporo benzyny w baku, ale to wynika raczej z dwóch przyczyn: 1) ogólnej opini nt słabej jakości naszych pomp paliwowych i nieciekawego zachowania jak się benzin kończy 2) długich tras jakie robię, poprostu asekuracja na wypadej jakby się coś z "gazem" stało Kemot, jak możesz i trochę się zmasz na tym, co panowie gazownicy robią, to warto asystować przy zakładaniu instalacji. Jak cos będa knocić albo cos nie będzie Tobie odpowiadało to można odrazu interweniować. |
Rysiek2 Dzierżoniów | 2005-05-13 21:45:38 Przejechałem kolejne km na gazie i oto rezultat:420 km i zatankowałem 30,55 l gazu( zbiornik 42l-nie wyjechałem gazu do końca).Czyli 7,3l/100 km.Następnym razem wyjadę zbiornik do chwili zatrzymania się silnika na gazie.
Do zaplania -niewiele ubyło benzyny- ze stanu-pojeżdżę do rezerwy i wtedy rozliczę.Coraz bardziej podoba mi się jazda na gazie.Analizując i porównując sterowniki gazu 2 generacji doszedłem do wniosku że są tak podobne w funkcjah że nie warto inwestować w bajery ,typu świecidełka w innych tzw "nowościach".Przciętni gazownicy część funkcji, które posiadają dostępne na rynku sterowniki nie uruchamiają, a to z prostych orzyczyn, a mianowicie: późniejszych kłopotów z Klientem.Im mniej funkcji zostało uruchomionych tym mniej Klient przyjeżdża do poprawek i mniej marudzi.Samochód i tak chodzi tylko więcej pali. |