This is the begining....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj postanowiłem zamieścić zdjęcia mojej essiny począwszy od momentu zakupu do chwili obecnej.Jak narazie essi jeszcze nie pomalowany ale powoli, do fefkówki będzie już zrobiony.Na dniach odwiedzi mechanika w celu reanimacji zawieszenia przedniego i tylniego(wymiana tuleji i chyba tylko tuleii-mam nadzieje ) oraz oczywiście w celu obniżenia srodka ciężkości ( -40/40 ). Następnie w planie jest lakiernik który ma zapewnic równomierny kolor na całym essim .Jeżeli zdążę przed majówką to odwiedzimy z essinką również wujka Borysa w celu zabezpieczenia autka przed kornikami .Oprócz widocznych zmian na zdjęciach jest w planie jeszcze zmiana podświetlenia zegarów oraz zmiana głośników bo te co założyłem to totalna porażka No to czas na zdjątka, oczywiście opinie mile widziane...........

A tak wyglądał po zmianie maski....

A tutaj jush z aluskami....

Ahio.Zmieniłem jeszcze boczne kierunki na białe no i przydałby się jeszcze jakiś wydeszek ale to sie okaże później.W miarę możliwości i postepów w pracach nad essim bedę zamieszczał zdjęcia. Do zobaczenia

Mazi ...

1. Dekielki na alusy koniecznie,
2. Maska w lakier (pisales ze niedlugo),
3. Wzery w blotnikach zrobic czeba,
4. Gleba jak piszesz bedzie chociaz patrzac po fotach to masz zajechane sprezyny strasznie ... bo seria siedzi wyzej.
5. Zdejmij listwy boczne ...

I autko bedzie ladne

1.Dekielki się dorobi bo oryginalnych dostac nie moge,
2.maska jak piszesz,
3.Wżery są tylko na tym błotniku bo tu essi dostał strzał, ale oczywiście wizyta u lakiernika załatwi sprawę,
4.Hmmmm, od początku tak jest no i jakoś autko nie buja się, jest nawet twardawe, na badaniu zawieszki było wsio OK,nie wiem może to są jakieś nieseryjne spręzyny,
5.A z listwami to raczej nie da rady, trza by to zaszpachlowac i pomalować a to dodatkowe kaszta na które obecnie sobie pozwolic nie mogę chociaż juz o tym myslałem, moze w innym terminie

Listwy zdjac .... a po co szpachlowac cokolwiek ????? Zdejmujesz i polerujesz i koniec ... tam nie ma zadnych dziur poza rowkami ktore fajnie wygladaja.

Hmmmmmmmmm jeszcze sie zastanowię.......hehehehehe kobieta mnie ukatrupi normalnie, wciąż słyszę że tylko siedzę w necie na forum a nią się nie interesuję

Mazi kup jej komputer wiem coś o tym my z żonką siedzimy razem, tylko że u nas to ona jest bardziej uzależniona bo to ja sobie drugie stanowisko zrobiłem. Mamy jednego kompa i z niego są zrobione dwa stanowiska.
Pozdro

Cytat:
2005-04-14 01:14:47, NoSeK pisze:
, 4. Gleba jak piszesz bedzie chociaz patrzac po fotach to masz zajechane sprezyny strasznie ... bo seria siedzi wyzej.

Dokładnie, przez co, montując -40 nie będzie -40, a może -15 w stosunku do obecnej wysokości.

... niop ... ładniusi ..... glebusią zrobi z niego prawdziwego tygryska .... .....

Nie jest źle, ale ta masa to nie pasi na biało. Maluj ją szybko i efektem oczywiście się pochwal na forum

...ona jest srebrana...ale kijowym aparatem robione tak więc może tak wyglądać...

Cytat:
2005-04-15 07:19:21, mazi25 pisze:
...ona jest srebrana...ale kijowym aparatem robione tak więc może tak wyglądać...

A to przepraszam

A ja nawet pamiętam, jak ktoś ta maske tutaj oferował (była również na allegro swego czasu)

Cytat:
A ja nawet pamiętam, jak ktoś ta maske tutaj oferował

Niom, maseczka jest z forum, zamieniałem się z FIlipo. Jest zrobiona dobrze, chociaż w dwóch miejscach nad reflektorami są pęknięcia.W miejscach gdzie wspawano blache mógł dać szpachlę z włóknem szklanym, niestety jest zwykła-będzie to zmienione.Mam pytanko, czy ma ktoś używany spojler na tylna klapę do MK VII do malowania za przystępne sianko???Chodzi mi o ten bez nóżki na środku...

no i stało się jest gleba.Jazda cudo, poprostu poezja tylko nie wiem kiedy fotki będą ale będą może jutro na będą zrobione bo aktualnie nie mam dostępu do aparatu

Mi tam sie podoba chociaz od serii sie za duzo nie zmienil poza aluskami i maska, wiesz co z tym spojlerem to dobry pomysl odrazu sie zmienia wyglad calego autka, jak ktos takie spojlery to tez prosilbym o kontakt czyli podsumowując autko na 5+ zlikwiduj rdze(mam ten sam problem )

Thanks. Rdza oczywiście zniknie, lecz nie do końca gdyz autko kiedys dostało w tył a przy kupnie nie zauważyłem tego, poprostu trza by całą cwiartkę lewego tyłu wymienić wraz z klapa. Poczekam na zimę i jakiegos szaleńca za kierownicą co by go nauczyć moresu Może to chamskie ale cóż mnie też zrobiono w konia

Ale tuning nadkola!!! Rewelka!!! Żartuję oczywiście Osobiście mi sie fele nie podobają Ale rzecz biustu, tz. gustu

Właśnie, tunning nadkola... co zrobisz z nadkolem, bo moje wygląda tak samo i nie wiem co zrobić. Czyścić i szpachlować, czy dać do blacharza i zrobić wycinanki i wstawianki ?

rada mojego lakiernika była taka że mam podjechac do blacharza i ma mi wypalic dziurki w miejscach rdzy tzn. tam gdzie jest najbardziej wżarta a pozatym okazało sie ze ktos pomalował ten błotnik bez podkładu idiota nie lakiernik

wstawcie reperaturki, zobaczie w Rodonie po ile są, ale wtedy lakier całego błotnika