| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2005-05-15 20:51:58 Sytuacja przedstawia się następujaco, po dużym deszczu, gdy jest wilgotno mam problem z uruchomieniem zimnego silnika(po nocy, po pracy etc) wszystko wskazuje na cos z układu zapłonowego.
Wykluczyłem świece(mają 2 miesiące) i kable WN(6 miesiecy) Zostaje kopułka, palec, cewka w aparacie lub cewka zapłonowa Tylko teraz mam dylemat czy wymieniac wszystko czy może da się jakos stwierdzic gdzie tkwi problem. Chyba że jeszcze o jakiś elementach zapomniałem mających wpływ na zapłon? |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-05-15 22:41:02 Rozbierz aparat zplonowy, przeczysc palec i reszte stykow ze wszystkich nalotow. Obadaj cewke, czy ma na sobie izolacje i ogolnie jak wyglada.
Akurat cewka w aparacie to najmniejszy wydatek i chyba najczesciej pada. Natomiast kable WN zdarzaly sie niektorym takie, ze jeszcze szybciej padaly niz 6 miesiecy |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-05-16 08:17:56 Proponuje odpalić i wsadzić łapę w silnik celem zlokalizowania, czy aby nie "wali" po łapkach. |