Gumki u dołu drzwi..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co tak naprawdę dają???
u mnie przednie drzwi od dołu są troszkę przeżarte ... w najbliższym czasie czeka mnie ich mały remoncik.......sądzę, że gniją właśnie przez te gumy.... bo gumy te są przymocowane punktowo na kołkach ui między nimi zbiera się woda.....

niby nie ma na drzwiach uszczelek tak jak w nubirze... więc mogę podejrzewać, że gumy te chronią przed wodą......... ale też z drugiej strony nie są na całej długości drzwi, więc może służa tylko w celach wyciszeniowych???

może ktoś już kombinował z ich ściąganiem i może coś poradzić???

z góry dzięki za pomoc

pozdro

zdania są podzielone - niektórzy ściągnęli i sa zadowoleni, inni zakładali je znów, bo nie stwierdzili poprawy, ale większośc raczej chiba zostawiła tak jak jest oryginalnie. Zresztą na ten yemat było już sporo - wystarczy podłubać trochę w wyszukiwarce.

Niestety gdyby to była wina uszczelki to byłoby pięknie. Jej ściągnięcie nic Ci nie da. Ruda ku...a i tak wylezie jak nie za pół roku to za rok czy dwa.

szkoda........ czyli jestem skazany na malowanie co jakiś czas drzwi

polećcie mi tylko w jaki sposób najlepiej tą zabawę przeprowadzić.. tzn czy używaliście jakiś specjalnych środków gruntujących itp???

pozdro

Stary, zanim Cię reszta porządnie zjebie, to naprawdę watków o rdzy w drzwiach i róznych sposobach na radzenie (a częściej brak rady) sobie z nią masz od cholery i jeszcze trochę. Jedno nieśmiertelne słowo - WYSZUKIWARKA

Cytat:
2005-05-13 13:16:33, Walus pisze:
Stary, zanim Cię reszta porządnie zjebie, to naprawdę watków o rdzy w drzwiach i róznych sposobach na radzenie (a częściej brak rady) sobie z nią masz od cholery i jeszcze trochę. Jedno nieśmiertelne słowo - WYSZUKIWARKA

oki spox.........

tylko mnie nie bijcie

No....
i żeby mnie to bylo przedostatni raz, bo inaczej.........
już sie chyba zdażyłeś zorientować co

Cytat:
2005-05-13 13:22:35, Walus pisze:
No.... i żeby mnie to bylo przedostatni raz, bo inaczej......... już sie chyba zdażyłeś zorientować co

Cytat:
2005-05-13 13:04:26, Walus pisze:
zdania są podzielone - niektórzy ściągnęli i sa zadowoleni, inni zakładali je znów, bo nie stwierdzili poprawy, ale większośc raczej chiba zostawiła tak jak jest oryginalnie. Zresztą na ten yemat było już sporo - wystarczy podłubać trochę w wyszukiwarce.

Za zdjąłem i będę zakładał ponownie po zabezpieczeniu drzwi.
Powody są dwa 1. jest głośniej, 2. bardziej się brudzą progi.

Pytanie: Tylko jak je założyć? Wargą do środka czy na zewnątrz? Niech ktos papatrzy i powie.

ja mam na zewnatrz. Tzn ten zwisający kawałek gumy jest na zewnatrz.

Cytat:
2005-05-13 13:56:22, Janow pisze:
Za zdjąłem i będę zakładał ponownie po zabezpieczeniu drzwi. Powody są dwa 1. jest głośniej, 2. bardziej się brudzą progi. Pytanie: Tylko jak je założyć? Wargą do środka czy na zewnątrz? Niech ktos papatrzy i powie.

Na zewnatrz.

Dziękuffka!

pozwole sobie zapodać foto

O ja p....olę
Ja tam nie mam śladów rdzy...
Nie wiedziałem, że esperolot może tak rdzewieć

Cytat:
2005-05-15 12:28:42, roland66 pisze:
Ja tam nie mam śladów rdzy.

Jeszcze.

Cytat:
2005-05-15 12:28:42, roland66 pisze:
O ja p....olę Ja tam nie mam śladów rdzy... Nie wiedziałem, że esperolot może tak rdzewieć

Jeszcze nie widziałeś fotek moich drzwi HEHEHE
Tam to jest rdza

OK! Licytacja! Też zrobię fotki swojej.

Cytat:
2005-05-15 13:04:01, the_undertaker pisze:
Jeszcze nie widziałeś fotek moich drzwi HEHEHE Tam to jest rdza

Unaocznie o co chodzi (mam nadzieje, ze sie na mnie nie pogniewasz):

Niestety drzwi w takim stanie nadaja sie jedynie do wymiany. Prczyna to prawdopodobnie zapchane kanaliki odplywowe i jezdzenie z woda w drzwiach...

A jak je odedkać?

W drzwiach na dole sa 2 dziury, ktorymi wylatuje woda. Od dolu zasloniete sa dodatkowo (niewiadomo po co) dodatkowa cienka gumka. Jezeli nazbiera sie tam wiecej brudu to cala dziurka sie zapycha i woda nie ma ktoredy uciec, wiec wybiera droge "przez blache". Te male gumki najlepiej jest wywalic i powinno byc ok.