Kąt pochylenia tylnego koła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W czasie badania kątów pochylenia okazało się, że prawe tylne koło nie trzyma pionu. Górna część jest pochylona do wewnątrz o kąt większy niż dopuszczalny.
W czasie jazdy ściąga mnie trochę w prawą stronę i obawiam się o nowo zakupione opony.
Wiem, że w Espero nie ma regulacji pochylenia, ale czy można coś z tym zrobić?

Cytat:
2005-05-13 21:08:44, kc pisze:
W czasie badania kątów pochylenia okazało się, że prawe tylne koło nie trzyma pionu. Górna część jest pochylona do wewnątrz o kąt większy niż dopuszczalny. W czasie jazdy ściąga mnie trochę w prawą stronę i obawiam się o nowo zakupione opony. Wiem, że w Espero nie ma regulacji pochylenia, ale czy można coś z tym zrobić?

Sam sobie te kąty badałeś ?? ...bo jeśli robili to specjaliści to DUPY z nich WOŁOWE ......Oni Ci powinni poradzić co z tym fantem da się zrobić lub nie !!....Jedź na PORZĄDNY serwis od geometrii albo przyjedź do Katowic na ul.. Spółdzielczości 9 do Czesia Dudy !

Oczywiście, że sam tego nie badałem. Fachowcy podłączyli jakieś nakładki na cztery koła, każdym obrócili o pół obrotu i wyniki wyszły na ekranie monitora. Na moją sugestię, żeby to naprawili zrobili głupie miny i doradzili żeby kontrolować, czy nie zdziera opony.

Cytat:
albo przyjedź do Katowic

Chętnie wybrałbym się do Katowic, ale to trochę za daleko ode mnie (jakieś 600km).
Z tego jednak co mówisz rozumiem, że można to wyrównać.
Jak to zrobić - na co zwrócić uwagę u kolejnych fachowców?

na to, żeby nie byli amatorami, jak ci u których byłeś ostatnio

słyszałem, że można zastosować podkładki, czy ktoś już tego próbował?