MotoNews.pl

PROBLEM Z ODPOWIETRZANIEM ZBIORNIKA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pomocy odpowietrzenie zbiornika jest zatkane...

tylko nie wiem gdzie ono jest bo w korku nie ma.

objawy : jak otwieram wlew paliwa to jest potworne zzassanie powietrza, na poczatku myslalem że to z powodu ogromnego apetytu na paliwo. Ale jeden ziom mi mowil ze zle ze tak ssie.
Pomocy

[ wiadomość edytowana przez: Lasqs dnia 2007-01-16 15:44:06 ]

ja mialem z kolei problem tego typu: zajechalem na stacje, tankuje - nawet pistolet nie zdarzyl odbic a paliwo poprostu jak z fontanny chlusnelo prosto na mnie hehe, zdebialem... a bak byl pusciutki, wiec sugestie pracownika stacji ze mam zalane pod korek nie byly zasadne podjechalem do mechanika, rozkrecil wszystko, skrecil z powrotem, powiedzial ze wszystko dziala i odpowietrza jak nalezy... no i dziala, od tamtego czasu nie am (odpukac) zadnych poblemow.. moze u Ciebie tez trzeba poprostu rozkrecic te wszystkie rurki odpowietrzajace?

Mozliwe sproboje,

dzieki ; ]

witam . tez mialem taki przypadek ze essi wyzygal mi paliwko terz myslalem ze sie przejadl ale wskaznik pokazak 1,2 baku.
bekna pare razy ulalo sie tez niewazko i wpozadku.
klimat zasysania przy otwieraniu kurka tez jest mi znany ale jakos sie szczegolnie tym nie przejmuje. pozdrawiam

Ja zauwazam takie zasysanie w kazdym samochodzie jakim jeżdżę... W firmowych tak jest, w moim trak jest, w escorcie tescia tak samo, w renault megan tez, skoda felicja to samo. Ja tam zawsze myslałem że to naturalne