Silnik 1.8 po tuningu (21 fotek)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chwale sie owocem mojej pracy
Silnik i auto z przygotowana komora silnika :

No to gratuluje jedynego słusznego rodzaju zasilania - dwóch gaźników.

Obejrzec tak przygotowany silnik to czysta przyjemnosc, a jeszcze wieksza miec go u siebie Ile czasu zajeło doprowadzenie go do takiego stanu ??? Pozdrawiam.

-kompletowanie czesci okolo 12miesiecy ( wybrane elementy i zeby bylo w rozsadnej kwocie)
-okolo 2 miechow piaskowanie elementow , malowania (w tym i proszkowe), chromowania
-nie caly miesiac składanie do kupy.

Miło popatrzeć, kawał dobrej roboty! Chylę czoła!
A ten siwy fiacik - jego buda jakoś wzmocniona będzie / jest?
A hamulce? Bo widzę bardzo starą pompę .

Silnik niedługo bedzie zamontowany w fiacie Dragona, sympatyka z Krakowa, mam nadzieje ze pokaże sie nim na naszym zlocie, pozdroo

ładniutki.DOHC fiat w takim stanie chiałbym miec...Alen ogólnie nie zamieniłbym na rovera...Stare dohc i stary rover sypia sie tak samo...A ja mam troche nizsza stawke na ubezpieczenie...

to lezy w gesti wlascicela nie mojej
a auto poraz pierwszy ma sie pojawic na tuning show w Krakowie
w nastepny weekend

Te zdjęcia są tak piękne, ze aż szkoda, że jest ich tylko tyle. Efekt powalający. Super. Rewelacja.

ładny i mam nadzieje ze i mnie sie uda kiedyś założyć IDFy do mojego 1800

fotek bedzie wiecej
jeszce kilka dni roboty przy aucie

eee. bez wspomy?

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

ciekawe kiedy Fiacior złoży swojego

Gratulacje, naprawde ładny

A można wiedziec ile wyniosło złożenie takiego sliniczka

normalnie mnie zniszczyl ten 1.8 tylko zeby miec tyle czasu (ponad rok) i tyle kasy (niewieze ze bylo tanio) zeby miec taki silniorek w samochodzie
az mi sie przypomina jak mialem 1.8 (oczywiscie w gorszym stanie i na jednym gazniku) i mowilem ze cos bym z nia zrobil to cos takiego mialem w marzeniach

koszt zrobienia takiego silnika to okolo 6000zl plus robocizna jakies plus / minus 7500zl

szaleństwo!
poza tym miód...

Mógłbyś napisać więcej szczegółów na temat silnika ? Zauważyłem, że wałki rozrządu chyba nie są seryjne, skąd takie koła rozrządu ? Tłoki kute ?

Parafrazujac klasyka - Az sie chce wyjsc z domu .... i wywalic to cos spod maski mojego poldka ...

Piekna robota, przylaczam sie do prosby o wiecej danych

pozdr