MotoNews.pl

Ma ktoś jakiś pomysł ....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ma ktoś jakiś pomysł na zmianę wyglądu deski rozdzielczej w MK VI byłbym bardzo wdzięczny za podpowiedzi.

propozycja :
1) Biale zegarki
2) zmiana koloru podswietlenia
3) np. ramki alu (o ile robia bo do mk7 widzialem)

tak jak mówi tomek białe zegarki, inne podświetlenie, alu ramek do mk5/6 niema
ja od siebie jeszcze dodam jakiś airbrush na kokpicie

Albo indiglow

Dzieki za te pomysly, airbrush moze by ciekawie wygladal jak narazie to myslalem o podswietleniu zegarow diodami

No to dużo diod będziesz musiał zużyć, żeby to jakoś świeciło. Metex kiedyś kombinował z diodami SMD.

a ile mniejwiecej potrzeba diod, zeby podswietlic ladnie deske rozdzielcza w MKV????

no troche trzeba ja mam jakies okolo 30 ale mozna mniej jak kto woli

Cytat:
no troche trzeba ja mam jakies okolo 30 ale mozna mniej jak kto woli

a te 30 diod masz na na predkosciomierz obrotomierz i paliwo i wode ??

dziwne!!!
kumpel podświetlał w wektrze i dał 2x2diody i ładnie mu świeci
możew dlatego ze kjońcówki ukruszyliśmy żeby rozprasszały świateło?>

Zależy jakie dajesz diody. Słyszałem ze w astrze koles dal 8 diod tych 5mm-rowych

ja u siebie mam 3 diody 3mm na zegary i dla mnie jest super wdzien praktycznie nie widac a w nocy jest super błekit który nie przeszkadza w jezdzie

fredi dokladnie plus jeszcze 5 z gory razem jest dokladnie 31 jak dobrze pamietam a diody sa 5 mm

a jak juz chcesz robic podswietlenie to jeszcze proponuje dokupic potencjometr wtedy bedziesz mial mozliwosc regulacji i bedzie ci swiecilo tak jak ty bedziesz chcial

Potwierdzam słowa fryszard'a, ja też użyłem tylko 3 diód 3mm i zegary świecą tak jak widać w profilu na foto 1 (zdjęcie zrobione w dzień). Ale to zależy od diód, bo wcześniej kombinowałem z innymi 5mm i efekt był beznadziejny.

Tutaj zdjęcia moich zegarów w nocy:

Pozdrawiam apacz_mk7