Gotowanie płynu w zbiorniczku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z samochodem a dokładnie mówiąc gotuje mi sie płyn w zbiorniczku od chłodnicy na desce rozdzielczej wskaźnik nic nie pokazuje tzn. pokazuje wszystko w normie a jak po dłuższej drodze odkrecam korek to wysadza płyn do góry. Dodam jeszcze ze ostatnio wymieniałem jeden z przewodów do nagrzewnicy bo mi pękł odpowietrzyłem wlałem prawie 5l płynu.
Nie wiem czy tak musi być, jak sie orientujecie to napiszcie czy jakas nieszczelnosc moze to powodować albo dostawanie sie gazu do układu chłodzenia(jak tak to którędy ten gaz sie dostaje) jeśli taki temat był poruszany to przepraszam i prosze o link do niego (łącze sie przez modem i nie mam czasu na szukanie)
Dzieki z góry za odpowiedź
POzdrawiam

Masz walniętą uszczelkę p.głowicą lub (oby nie!)głowicę! ot i wszechno!

A ODPOWIETRZYŁEŚ DOBRZE UKŁAD?

to jest normalne jak auto sie zagrzeje po dłuzszej jezdzie i po zatrzymaniu temp jeszcze wzrosnie to jak otworzysz wlew to ci płyn wyleci w układzie panuje dosc duze cisnienie(oczywiscie zalezy od ilosci płynu) a jak bys miał uszczelke walnieta to od razu po odpaleniu silnika na zimnym płynie tez by ci płyn wywalało

jest jakaś śrubka do odpowietrzania?? ja zrobiłaem to w najprostszy sposób i weszło prawie 5L płynu wiec chyba dobrze odpowietrzyłem. Dzieki bardzo za odpowiedzi

dokładnie to samo mi sie robi
Ostatnio rozwaliło mi zbiorniczek wyrównawczy(pęknął od środka) pokleiłem i myślałem że na tym skonczył sie mój problem ale niestety. Jak jeżdże na małych odcinkach to spoko ale jak rozgrzeje auto a jeszcze jakbym troche przyszalał to murwane że jak stne to po chwili zacznie mi gotowac wode! Co jest? Jak auto chodzi to nawet moge odkręcic korek od zbiorniczka i spoko. Ale jak zgaszę samochód to czuje po przewodach że w silniku zaczyna wode gotować.
Poazdrawia

jak dla mnie to głowica lub jej uszczelka

odpowietrzcie sobie układy na pompie jest śrubka do odpowietrzania