Jakie macie amorki/sprężyny wsadzone

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
na jakich jezdzicie amorkach i sprezynach, firma /model , no i podajcie oczywiście model i rocznik samochodu jakoim jezdzicie,

zaczne od siebie scoupe 94, amorki seria/sprężyny seria pewnie też zjechane, pytam bo chce zmienic, napiszcie jakie są wasze odczucia z jazdy u mnie nie najlepsze pływam jak po morzu

Pony '91 --> amorki seria (jeszcze), sprężyny Ventura (ok 4 cm w dół);

Lantra '97 --> wszystko seria;

accent 2000r > pelna seria > jak narazie moim zdaniem nie jest zle... (hmm po ilu sa do wymiany? amorki)

Hyundai Lantra 97r
amorki: Koni regulowane
sprężyny: H&R -40mm przód -30mm tył

Jeździ się super, jak autko wyjedzie z warsztatu i uda mi się wreszcie znaleść jakies fele na lato to napisze wrażenia z jazdy przy normlanych kołach, a nie balonach
Ale szczerze polecam taki zestawik bardzo fajnie się jeździ.

Pozdrawiam

a mnie Coupe I milo
zaskoczylo

mam oryginalne Hyundai Motors - kompletna seria ale JAKA
SACHS meda in Germany

fajne amorki

Mam seryjne chyba...napewno nikt ich nie ruszał! Na Allegro są sportowe do ScoupeSprężyny!Czy cena jest przystepna bo może się skusze?????

U mnie w Scoupe '91 Sprężyny oryginały a amorki tył oryginał (chyba trzeba będzie wreszcie zmienić) przód nowe chyba Kyaba - olejowe, ale całkiem niezłe.

Tomasz pamietaj że w podobnej cenie są weitecki ok 400- 420zł, wiec sie wypytaj, sorki że tak trochę offtopicowo

91 rok 4 nowe (napisze po PL ) KAJABY Olejowe + orygnilne sprezyny i sie smiga koszt 700zł z zalozeniem heeeeeeeee + 2 lata gwracji mam

poniacz 91
springi Eibach -30mm
amorki Koni czerwone regulowane
wypasiona jazda po rownym..tragedia na dziurach

lantra 99 amory seria sprezyny cobra -40 cm

Jak w Accencie rok 2000..seria..olejowe.
Mają 85 tysięcy i już czuję, że są do wymiany...strasznie rzuca na zakrętach...
I właśnie mam pytanie (założyłem nawet osobny topic) :
czy ktoś wie gdzie można kupić amory do mojej fury?
oczywiście taniej... bo w Krakowie proponują mi KYB za 500 zł sztuka , Monroe za 450 zł sztuka lub JC za 250 zł sztuka..
Sprawdzałem ,że pasują do mjej bryki Gabriele - ale nie mogę znaleźć dystrybutora w Polsce..
MOże ktoś już przerabiał ten temat i pomoże??

Cytat:
2005-05-29 20:33:37, mormon pisze:
Sprawdzałem ,że pasują do mjej bryki Gabriele -

O ile nie po,yliłem nazwy, to masz na myśli francuskiego producenta, który robi produkty tanie i marnej jakości jak chińczycy.
Jak się pomyliłem, to prosze wyprowadzić mnie z błędu.