Konfiguracja komputera BINGO (bez M i S)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Posiadam Fiata UNO 1.4 ieS, parownik BRC i komputer BINGO (samo Bingo ). Zakupilem interfejsik i zaczalem zabawe z konfiguracja.

Napiszcie prosze jak ustawic min i max krok Attuatora oraz wartosc PWA attuatora (czy moze byc tutaj autoadaptacja?). CZy im mniejsze wartosci attuatora tym jest jego mniejsze otwarcie i spalanie gazu czy odwrotnie?
Jak ustawilem wysokie wartosci to silnik bardzo mozolnie wchodzil na obroty (czy to jest spowodowane zbyt wysoka dawka gazu?).

Podejrzewam ze moja Lambda nie dziala w 100% prawidlowo i wskazania sa troche dziwne bo bardzo leniwie sie zachowuje na komputerze.
Jeszcze niedawno autko chodzilo dobrze ale ostatnio zaczelo dziwnie szarpac. Pojechalem do magikow od LPG i tak mi gosc auto ustawil ze chodzi bardzo dobrze, nie ma plywania obroto ale spalanie jest drastycznie wysokie (w trasie ok 10l, co wczesniej bylo ok 7l).

Do tego wszystkiego prosze jeszcze o wyjasnienie pojec ktore pojawiaja sie w programie BINGO 1.22.

Pozdrawiam goraco i licze na Wasza fachowa porade!!

instrukcja bingo
schemat bingo

poczytaj i baw się z instalką

Powodzenia

Ehhh.
Kurcze czy czytales ta instrukcje? i na co mi schemat??

W instrukcji nie ma nic o podlaczeniu PC do komputera BINGO.

To użyj szukajki i poszukaj wątku o regulacji Bingo S. Te dwa kompy niewiele się różnią i zasada działania i regulacji jest podobna. I nie pisz, że nie ma. Wystarczy wpisać w szukajkę: Jak programować . "Niechciejstwo" to brzydka cecha

[ wiadomość edytowana przez: Danek dnia 2006-06-27 13:06:02 ]

Kurde....dla mnie jest wielka roznica miedzy BINGO a BINGO S. Jednym slowem powiem ze jestescie leniuchy

Pozdrawiam

To jedź do gazownika, niech Ci wyreguluje i będziesz miał z czapki jak Ci się nie chce trochę pogłówkować.
Ja w każdym razie nie mam zamiaru pisać po raz n-ty tego samego , a poza tym to kto tu się leni ?

[ wiadomość edytowana przez: Danek dnia 2006-06-27 21:08:14 ]