MotoNews.pl

Zdejmowal ktos znaczki z tylniej klapy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Zdejmował ktos z was znacznki z tylnije klapy ( Sedan) ??
Prosze o pomoc ,jakie uszkoadznia i czym to zorbic delkatnie aby nie naruszyc alakeru

ja mam ściągnięte aale robił to lakierniko/blacharz więc nie wiem jak to robił a nawet jak uskzodził to naprawił

ja sie pozbywam znaczkow z tylu ale bedzie malowanie wiec tez sladu nie bedzie

W większości aut przyklaejane są na taśmę dwustronną. Ja ściągam szachelką , delikatnie dociskając i kołysząc nią na dwie strony.

u mnie odklejanie rozpoczęli wandale, musiałem po nich dokończyć, trzeba trochę wprawy i cierpliwości jeśli chcesz to zdjąć w 1 kawałku, taśma mocno trzyma i napis zwyczajnie się łamie

suszarka w dłoń, podgrzać tak dość dobrze ale nie spalić lakieru , na cielo klej zaczyna puszczać i zdecydowanie łatwiej schodzi , pozostałości domyć benzyną extrakcyjną.

A u mnie sam odpadł i już go nie przyklejam.

czyli najlepiej na ciepło jake efekt widac śradu

a u mnie w ogóle nie ma i sie pytaja co to jest bo nikt niby nie wie a czy byly pewnie tak ale pewnie byl walony i caly malowany i przy okazji byly zdjete (podobno nie byl nawet delikatnie stukniety he he he jasne...)

Żyłka w dłoń i delikatnie przeciągnąć pod znaczkiem. Ewentualnie to, plus sposób arturo_soda. Z tym że u mnie pozostał zarys liter na lakierze, ale troche pasty G3 i zeszło bez śladu.

CZY ZYLKA A POTEM PASTA MASZ MOZE FOTKE SWOJEGO JAK TO WYSZLO

A czy jest jakiś w miare prosty sposob zeby taki zdjety napis odnowic, bo zaczela sie luszczyc ta srebrna wierzchnia warstwa.

Ja zdejmowałem - potem wizyta u lakiernika - nie polecam. Trzeba nielada zdolności aby wszyło ładnie i bez szwanku. Ja mam zdolności manualne ale się przeliczyłem. Oddaj to lepiej fachurze albo kup za 20 zł nowe i zalep stare naklejki.

Cytat:
2005-05-18 00:19:02, Kolargol pisze:
A czy jest jakiś w miare prosty sposob zeby taki zdjety napis odnowic, bo zaczela sie luszczyc ta srebrna wierzchnia warstwa.

Są lakiery chromopodobne, ale to już nie to samo. W domowych warunkach raczej bardzo trudno jest odnowić łuszczący się znaczek.

ja chce je zdjac calkowice z klapy i chce aby nie bylo po nich sladu

Z tym śladem to jednak może zoastać, w miejscu gdzie były znaczki prawdopodobnie będziesz miał inny odcień lakieru. Tam gdzie padało słońce to lakier w pewnym stopniu "wypłowiał" a pod znaczkami może mieć orginalny kolor.

ja na swoim miałem przez jakieś 15 miesięcy pasa a'la Adaś Małysz i jak je ściągneli to juz byla różnica koloru a to tylko było 15 miesięcy a u Ciebie znaczki sa od nowosci więc w kolorze byc dość znaczna różnica i wyjdzie na to że zamiast znaczków w kolorze srebrnym (bo takie chyba masz) zostana Ci odbarwienia w lakierze z nazwą i modelem auta

ja mam ściągnięte znaczki z tyłu i nie ma śladu.
Pierw tak jak pisał Arturo troche podgrzaliśmy, potem żyłka, wszystko ładnie zeszło a na koniec odrobina pasty polerskiej i nie ma śladu po znaczkach.

Pozdro

teraz to juz nie wiem czy zdejmowac czy nie jaka pasta wyczyscisc potem

ja odklejałem znaczki z "poniacza" nalepiej suszarką i delikatnie je zdzierać!! powodzenia