Wymiana lozyska pf126

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cos mi wyje z przodu przy skrecaniu. No i zastanawiam sie coz to. Wyje tylko przy wiekszych predkosciach. Co tam moze mi wyc poza lozyskiem? A i chcialem potwierdzic takie cos. Slyszalem teze ze jak sie skreca w prawo i wyje to padlo lewe lozysko ajak skreca w lewo to prawe. Potwierdzcie lub zaprzeczcie temu. Jestem od niedawna posiadaczem malca a chce sie nauczyc samemu jego budowy.
Aha. No i czy wymiana lozyska to bardziej skomplikowana sprawa czy prosta raczej?
Wiem ze pytania sa tendencyjne no ale gdzies trzeba sie doinformowac.
Aha. No i dla admina pisze NIE ZNALAZLEM TAKIEGO TEMATU WCZESNIEJ

Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz

spoko sam ostatnio wymienialem lozyska nie pamietam jak to bylo pokoleji ale jest troche wybijania i wbijania pierscieni po ktorych tocza sie lozyska... pozatym ja mam stary typ to sam nie wiem jak to jest w nowszym...

a trudne to jest? ALbo inaczej Da sie cos zwalic?

rozbierz wszystko sam a jak bedziesz mial na wierzchu calosc to pojdz do warsztatu niech nabija ci skompletowane lozyska na prasie za piwo bo to im zajmie 2 sekundy. a wbijanie srubokretem i mlotkiem moze doprowadzic to uszkodzen ;]

poza tym zolta ksiazka w reke i spokojnie dasz rade na lewarku wymienic, nie raz robilem.

Cytat:
Co tam moze mi wyc poza lozyskiem?

Może twój anioł stróż

a jak dojsc do tego ktore to lozysko ?

Podnieść auto na lewarku i zakręcić kołem.
No i pamiętaj ze te łożyska skręca się delikatnie, a nie jak niektórzy domorośli mechanicy brechą na maxa dociągają.