Klocki hamulcowe?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukuje mi sie wymiana klocków...Co polecacie i ile mnie to bedzie kosztowac?

dzieki i pozdrawiam

To zależy od stylu jazdy. Jeśli ostro, to OMP lub EBC. Mniej ostro, to ATE. A rodzinnie to każde inne.

ja też niedawno zmienilem i kupiłem u mnie w sklepie w miasteczku - MAFF - komplet na przednie koła mnie kosztował 58zł
Narazie jeszcze dużo na nich km nie zrbiłem ale narazie mi niczym "nie podpadły"

Cytat:
2005-05-17 21:27:24, jagamen pisze:
ja też niedawno zmienilem i kupiłem u mnie w sklepie w miasteczku - MAFF - komplet na przednie koła mnie kosztował 58zł Narazie jeszcze dużo na nich km nie zrbiłem ale narazie mi niczym "nie podpadły"

Wszystkim zainteresowanym skutecznością klocków (i tarcz) polecam przewózkę po przełęczy Walimskiej. Jeśli się nie zagotują, to ok.

WilKu gdzie jest ta przełęcz??
jesli chodzi o heble polecam Lucasy i kloce Ferodo, bardzo cichy i skuteczny komplet za rozsądne pieniążki. Nie pamiętam ile, ale było mniej niż inne cuda!
3maj się

DL778 przełęcz Walimska jest pomiędzy Pieszycami a Jedliną Zdrój. Ze słynnym kompleksem poniemieckich sztolni. Realne atrakcje sportowo-turystyczne.

Akurat dziś się pytałem o klocki w sklepie, a koleś zapytał się mnie jakie tarcze mam. Podobno są różne twardości klocków (A,C ,itp) i należało by dopasować klocek indywidualnie. Jak kupisz za twarde, to starczą na dłużej, ale kosztem wydłużenia drogi hamowania. Czyli wybór zależy od stylu jazdy.

Cytat:
2005-05-18 17:15:54, Pluto777 pisze:
Jak kupisz za twarde, to starczą na dłużej, ale kosztem wydłużenia drogi hamowania.

i co z tego że strczą na dłużej jak przy następnej wymianie będziesz musiał zminić tarcze bo twarde klocki zetrą ją

Cytat:
2005-05-18 17:17:52, slawas1 pisze:
i co z tego że strczą na dłużej jak przy następnej wymianie będziesz musiał zminić tarcze bo twarde klocki zetrą ją

Wiem, nie ma nic za darmo. Ja bym na klockach nie oszczedzał. W końcu to o bezpieczeństwo chodzi.