BMW 520 88 rok. Przerywa w czasie jazdy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich urzytkowników BMW. Mam taki problem: rano po odpaleniu auta skacza obroty tak w zakresie 1000 - 1400. Czasami jest tez tak ze po odpaleniu zaraz gasnie. Po rozgrzaniu sie trzyma obroty ok 700 - 800. Ale w czasie jazdy potrafi zgasnąc i strasznie szarpie nawet przy rozgrzanym silniku. Jaka może byc przyczyna? Nie mam w aucie LPG.

BMW is the best

A świece, przewod, filtry masz dobre?????

Prawde mowiac to dopiero co kupilem to auto i tego nie sprawdzalem. Tylko tak podejrzewam ze moze byc to zanik napiecia albo pompa paliwowa sie dlawi. Zastanawiam sie tez nad tym czy moze lapie falszywe powietrze. Ale to sa tylko moje rozmyslania . Moze ktos mial podobne problemy i moze ma jakas gotowa odpowiedz co to moze byc.

Cytat:
2005-05-11 21:31:41, Jarek1234 pisze:
Prawde mowiac to dopiero co kupilem to auto i tego nie sprawdzalem. Tylko tak podejrzewam ze moze byc to zanik napiecia albo pompa paliwowa sie dlawi. Zastanawiam sie tez nad tym czy moze lapie falszywe powietrze. Ale to sa tylko moje rozmyslania . Moze ktos mial podobne problemy i moze ma jakas gotowa odpowiedz co to moze byc.

Jeżeli dopiero kupiłeś to 1wsze zmień te świece i filtry oraz sprawdź przewody - jak nie ustanie to dopiero możesz się zastanawiac co dalej.

Witam ponowni

Wymieniłem kable WN na NGK oraz swiece tez na NGK. Wymienie jeszcze filtry i moze sie poprawi. Mam takie pytanie pod kolumna kierownicy obok czujnika temperatury jest jeszcze taka jakby metalowa puszka do ktorej sa podlaczone chyba 4 przewody. Z zewnatrz to wyglada jak glosnik (zakryte jest kawalkiem plastiku z dziurkami) co to moze byc???

Dzieki za odpowiedz

to jest głośnik, a konkretne gong.

do czego służy ten gong???

od komunikatów check control

jesteś ze szczecina to moge ci pokazać jak wruce z urlopu. w dużym skrucie wszystkie komendy na check control są alarmowane tym gongiem. np otwarte dżwi, stan płynu chłodzącego....itp

Czyli rozumiem jak mam zapalone swiatla, zgaszony silnik i otwieram drzwi to to ustrojstwo powinno sie odezwac? Jesli tak to mam to uszkodzone bo mi np. nie daje sygnalu ze zostawilem zapalone swiatla. Mam nadzieje ze dobrze rozumuje. Dzieki za odpowiedzi i jak wrocisz z urlopu KRZYSIEK77 mozemy sie spotkac i poogladac nasze beemcie

jak najbardziej jarek1234 możemy porównać. w zegarach jest brzęczyk ktury brzęczy jak zostawiasz na światłach. gong też sie odzywa. w koszalinie mi elektryk naprawiał i w czasie jazdy jak sie otwoży dżwi toteż gong da znać

Ok. Dzieki za odpowiedz. Czyli musze to naprawic bo u mnie nie wydaje ten gong nawet pisniecia.