| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-01-19 20:19:17 Bez dokonania odpowiednich przeróbek nie włożysz głośników o większej średnicy. Trzeba wykonać odpowiednie panele pod głośniki, jeżeli nigdy nie miałeś z tym styczności to lepiej skontaktuj się z najbliższą firmą Car Audio. |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-02-01 18:52:51
Jeśli mogę podpowiedzieć, to w drzwiach zamontuj głośniki 16,5cm zamiast 13. Będą grały niżej i skuteczniej niższe częstotliwości. Na tweetery znajdź miejsca jak najbardziej oddalone, może na podszybiu albo słupki.
Tu bym się skierował raczej do dwóch dwudziestek w skrzyniach zamkniętych (wymagany jest mały litraż i zawsze można gdzieś wcisnąć w boczki bagażnika). Free-air'owy głośnik raczej nie sprawdza się.
Bardzo dobry pomysł, poprawi to scenę. |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-02-02 08:07:56
Odchyl boczną tapicerkę w bagażniku, tam powinno znaleźć się odpowiednią przestrzeń na nieduże głośniki basowe (przynajmniej w większości samochodach tak jest). Skrzynię można zrobić z mat i żywicy, wtedy zaoszczędza się dużo przestrzeni i idealnie dopasowuje do kształtu bagażnika. Dodatkowo półka z głośnikami to zawsze zachęta by zajżeć do środka. |
MacTB HF MEMBER S60 i CBR600 Warszawa | 2005-02-02 17:22:37 Getz na boczkach nie ma tapicerki a pionowe, plastikowe ścianki stanowiące całość z górnym elementem stanowiącym już część wystroju wnętrza (pomiędzy półką a słupkiem "C"). Wpasowanie tam głośników mogłoby wymagać wycięcia tych ścianek... A tego wolałbym, przynajmniej na razie, uniknąć. Szkoda, że nie mogę przybyć na najbliższy zlot, możnaby nad tym pomyśleć w szerszym gronie hehe... |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-02-02 18:46:46 Spytaj się ile kosztują te boczki, może są dość tanie i wtedy dokupisz drugie na przeróbki, a oryginalne szostaną całe. |
Nordek Gdynia | 2005-02-15 21:50:26 A wiec juz mam zakupione Dls ps6 chyba czy cos takiego 16, 5 cala z osobnymi doozymi tweeterami...dobre glosniki bardzo 800 zł wydałem na penwo bede z nich zadowolony .... mialem okazje przesłuchac te głosniki w toyocie... i jak dla mnie petarda!! w sobote moze jak znajde czas miedzy anuka na sesje poprawkowa a dziewczyna .... dam fotki i wszystko jak to zrobilem pozdrawiam!!!aaaa i tez do tej półki orginalnej podklejam ja MDF em... bo mi pękła bo z tyłu mam jaja magnatów ..... |
MacTB HF MEMBER S60 i CBR600 Warszawa | 2005-02-16 16:01:17 16,5 cala? to gdzie Ty to włożyłeś? 42 cm to chyba na jakiejś przyczepce?
Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać, to oczywiście żart, wiem że chodziło Ci o 16,5 cm ![]() |
Nordek Gdynia | 2005-02-16 18:13:57 Pomyliło mi sie hehe no coz bywa... Mac a jak ty masz włożonego tego suba na tyle?? w skrzynke czy tak jak?? |
MacTB HF MEMBER S60 i CBR600 Warszawa | 2005-02-16 18:59:36 Subwoofer mam jako gotową tubę. Chwilowo stoi w pokoju bo bagażnik był tam kiedyś potrzebny i już tak został na zimę w cieple ![]() |
Kilg HF MEMBER -= Getz =- Wrocław | 2005-05-17 17:27:52 Heh, odreanimuje ten topic, jako ze wlasnie wrocilem z ASO gdzie mi radio zamontowali Kurcze, to jest masakra z tym otworem w konsoli... Mam radyjko zamontowane w sprytna kieszen umozliwiajaca wyciagniecie i zabranie ze soba w roznych dziwnych miejscach tudziez na noc (szyby protekszyn home system ), dlatego nie obylo sie bez opilowywania plastiku, ale teraz mi zal, nowe auto a juz rozwalone. masakra...
Ale do rzeczy, zastanawialem sie nad wrzuceniem dwoch owalnych glosnikow do bagaznika, wlasnie na boki, u mnie po bokach sa dwie kieszenie/pólki, akurat na 16x9cm glosniczki, i daloby sie je po prostu przykrecic, uzyskujac od razu cos na ksztalt skrzynki glosnikowej, co o to tym myslicie? Czy przez tylna polke cokolwiek bedzie slychac? W samej polce nie chce za bardzo montowac, po tym jak koledze z ulicy wyciagneli tak zamontowane glosniki. Ew rozwazam opcje zamontowania i przykrycia calej polki jakas tkanina, albo gesta siatka, tak zeby nie bylo widac glosnikow, tylko nie wiem czy uda mi sie to estetycznie dopracowac... Chetnie poslucham wszelkich sugestii pozdrawiam Kilg PS. A wogóle to tak sie zlozylo ze pierwszy utwór w nowym radyjku to był: Blenders - Czarny Ciągnik
[ wiadomość edytowana przez: Kilg dnia 2005-05-17 17:37:42 ] |
Tomi_Li (S) HF MEMBER Hyundai Sonata Y3 Szczecin | 2005-05-17 19:32:11
Mój kolega ma tak zrobione w Fordzie Fiesta i nic nie widać, po prostu jakby nie było głośników. Kwestia tylko dokładnego przykrycia. Jak go dorwe na gg to zapytam czym to zrobił i ci na priv najwyżej napisze. |