MotoNews.pl

Jak wyciągnąć tylną szybę? 5D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ma ktoś pojecie jak wyciągnąć szybę w tylnich drzwiach?,i ak ściągnąć korbke?-bo tego tez niewiem??
cieżko jest? (wiem wiem głupie pytania )

Moge Ci tylko napisac jak zdjąc korbke bo szyby nigdy nie bylo mi dane wytargac. A więc bierzesz płaski sróbokręt i wkładasz pomiędzy plastik korbki a plastikowa podkładke która jast pomiędzy korbką a tapicerką drzwi następnie obracasz sróbokręt o 90 stopni i powoli obracasz korbką nie ruszając sróbokrętu powinienes wyczuć moment gdy zaczepi on o sprężynke w kształcie litery omega-dalszy obrót powinien spowodować wyskoczenie jej i uwolnienie korbki Koniec. Dla ułatwienia najlepiej włożyc sróbokręt po przeciwnej stronie gdzie sie tnormalnie ja trzyma lub po tej samej prawie nigdy z boku! Powodzenia i cierpliwości za pierwszym razem musi to potrwać

najprościej to zbić między korbką a paicerką jest zatrzask,jakoś to trzeba wyciągnąć szczypcami(troche zabawy przy pierwszym razie) później już łatwiej a zakłada sie prosto bo ten zatrzask nachodzi sam...ciekawe czy zrozumiałeś?

markocieszyn najlepiej to wytłumaczył

Kleszczaka tez sie... zrozumie

z korbką chyba sobie poradzę(poczytam 10 razy to co napisał markocieszyn i moze mi sie uda)
a co z szybą duzo jest roboty z wytarganiem jej ??

a szybe to sie chyba jakos "przez okno" wyciaga bo dolem to nie wyjdzie bo o ile pamietam nie ma tam tyle miejca.

Z szybą to nie jest taka prosta sprawa. Żeby ją wyjąć trzeba odwiercić stalowe nity mocujące podnośnik. Można będzie wtedy wysunąć szybę z prowadnicy. Potem do góry.

Cytat:
2005-05-19 20:44:07, Kleszczak pisze:
najprościej to zbić między korbką a paicerką jest zatrzask,jakoś to trzeba wyciągnąć szczypcami(troche zabawy przy pierwszym razie) później już łatwiej a zakłada sie prosto bo ten zatrzask nachodzi sam...ciekawe czy zrozumiałeś?

za kazdym razem jesdt troche zabawy - ie tylko przy pierwszym

Cytat:
2005-05-19 21:15:10, markocieszyn pisze:
a szybe to sie chyba jakos "przez okno" wyciaga bo dolem to nie wyjdzie bo o ile pamietam nie ma tam tyle miejca.

no ubawilem sie do lez