MotoNews.pl
10 Buczenie z tyłu (97956/45) - NT

Buczenie z tyłu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszytkich, mój essi 1.3 96` oststnio zaczął buczeć . Slychać wyraźnie przy większym prędkościach dzwięk przypominający głuche buczenie, coś jakby z koła. Cholera wie co to moze być, denerwujące strasznie. Powiem jeszcze że tylne lewe koło słabo hamuje, jakby sie co zapiekło tam(na przyrządach wyszło) Dodtakowo teraz ten dzwięk. Jakby kto miał jakiś pomysł będę bardzo wdzięczny. Dzięki

Cytat:
2005-05-24 15:37:29, domikos pisze:
witam wszytkich, mój essi 1.3 96` oststnio zaczął buczeć . Slychać wyraźnie przy większym prędkościach dzwięk przypominający głuche buczenie, coś jakby z koła. Cholera wie co to moze być, denerwujące strasznie. Powiem jeszcze że tylne lewe koło słabo hamuje, jakby sie co zapiekło tam(na przyrządach wyszło) Dodtakowo teraz ten dzwięk. Jakby kto miał jakiś pomysł będę bardzo wdzięczny. Dzięki

Dzwiek --> łozysko
Slabsze hamowanie --> nie wiem

Buczenie to na pewno łożysko, a co do słabszego hamowania to sprawdź tłoczek czy się nie zapiekł

Rozszczelnił się tłoczek hamulcowy i płyn wlał się do łożyska niszcząc je. Tak myślę.

Cytat:
2005-05-24 16:04:15, WilK pisze:
Rozszczelnił się tłoczek hamulcowy i płyn wlał się do łożyska niszcząc je. Tak myślę.

Tak jak mnie w KIjAnce po manerwach w Sulejowie z ust mni do Wilku wyjołeś ( moze nie dosłownie ) i narasta z przebiegiem

witam
uszczelniacz też będzie padnięty

Miałem to wczoraj.Po zdjęciu bębna (nie było łatwo) okazało się,że nie ma prawie nic okładzin tylko rdza,rdza i rdza.Były zblokowane szczęki i nie odbijał do końca hamulec,co powodowało piękne huczenie Teraz bęben już nie huczy,ale za to teraz słychać łożysko.Tak było u mnie.Pozdrawia m!