Metaliczny dzwięk z tyłu w E36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
szukalem takiego tematu w wyszukiwarce znalazlem troche podobny ale to chyba nie to.
Chcialbym sie dow3iedziec co moze byc przyczyna stukania u mnei z tylu jakby w bagazniku klucze sie tlukly ale to nei to. Wszytsko z bagaznika wyjalem kolo makymalnie zabezpieczylem i dalej stuka. aha stuka tylko na dolach. I to glosno stuka. Jak mam zamkniete szyby tez slychacx glosno. a jak otworze to w tylnym kole cos sie tlucze. Co to moze byc?
Moze tuleje albo cos takiego a moze te hamulce co w podobnym temacie byly?
Konkretnei mam 316i z 1994r
dzieki

jak słychać w bagażniku to masz do wymiany mocowanie amortyzatora lub poprostu sie rozkręciło

obstawiam tuleja progowa..
wymienialem tydzien temu

albo ktoras tuleja wahacza albo sa tez takie gumowo metalowe podkladki przy mocowaniu amortyzatorow do karoserii nr 8 na rysunku

Mialem cos podobnego... a jak zamkniesz okna to nadal tak samo slychac czy mnie i czy ten dzwiek jest taki ... jakby puszka z kawalkami metalu sie turlala? i nasila sie na wybojach i nie jest rytmiczny... bo jesli tak to hamulec reczny sie poluzowal
POZDRAWIAM

no tak jakby puszka z metalem albo klucze o siebie sie obijaly. Jak zamkne to slychac a jak otworze to ewidetnie slysze jak cos sie w kole stulu stuka na dziurach. boa na rownym nic zupelnie.
Kurcze a te tuleje to trudno samemu wymienic?
I ile kosztuja do bmy?

Cytat:
2005-05-30 22:58:28, BMWfan pisze:
no tak jakby puszka z metalem albo klucze o siebie sie obijaly. Jak zamkne to slychac a jak otworze to ewidetnie slysze jak cos sie w kole stulu stuka na dziurach. boa na rownym nic zupelnie. Kurcze a te tuleje to trudno samemu wymienic? I ile kosztuja do bmy?

sztuka kolo 50-60 zl, za wymiane kolejne 50 zl skasuja. samemu ciezko bedzie ci wypchnac i wcisnac nowa bez sprzetu.

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-05-31 08:23:32 ]