Chwalem siem --> NOWE ALU LANTRA 97 ;-)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zaczne od tego, ze chcialem uzyskac porade na naszym forum bo temat byl jak dla mnie ciezki szczegolnie odnosnie opon. Rozumiem , ze jast za malo uzytkownikow i musialem sam porobic proby zeby stwierdzic co i jak, ponizej opisuje efekty.

Udalo mi sie zakupic okazyjnie nowe felgi 15 (poprzednio byly seryjne oryginalne 14 z oponami 195/60 R14 juz wytarte) ET40 takie wydawalo mi sie najlepsze do tego auta.
Zakup uzywanych felg nastrecza duzo problemow poniewaz w lantrze jest nietypowe osadzenie piasty ( czyli wielkosc lozyska) jest dosyc duza zazwyczaj wieksza o okolo 1 -2min od normalnie produkowanych felg.
Teraz co do opon chcialem zakupic koniecznie jakies 195/50 R15 ze wzgledu na cene (koszt najtanszej do dobrej 160-220) ale kalkulator ktory przeliczal mi rozmiary pokazywal ze lepiej by podeszly opony 195/55 R15 ktorych cena jezst zdecydowanie wyzsza a profil niewiele wiekszy( najtansza 220zl wzwyz).
Mialem dosyc duzy problem. I zrobilem tak ze przelozylem z drugiego auta opone wlasnie 195/50 r15 na nowe felgi z lantry i zalozylem na auto bo chcialem zobaczyc jak wygladaja.
Opinia: fatalnie za duza przestrzen miedzy nadkolem a kolem, byloby konieczne obnizanie co odpadalo..... wiec oponki 195/50 odpadly a bylby tansze... ;-( Zakupilem oponki 195/55R15 i mysle ze jest ladnie , fajna szeroka guma z duza w miare felga no i profil tez jest oki. Ladnie wypelnia nadkole bez jakis duzych dziur no i prowadzenie fajne. I pomyslec ze zmienilem tylko profil z 50 na 55 ale jakie to bylo istotne!!!
Ponizej foto:

I jakie opinie?

Przyznam, że na zdjęciach dość fajnie to wygląda, ale chciałbym zobaczyć na żywo . Przyjeżdżaj na ATS w Pile, to wtedy realnie ocenimy wygląd.

Mysle , ze bedzie ciezko na codzien jezdze swoim cifem, ale gdzies na jakims spociku w kato czy okolicach nie ma problemu.

ekstra
wyglada jak nalezy
fajne szerokie oponki
ladny wzor alufelg
ogolnie ta lantra fajnie zrobiona

a to w tle to chyba Giszowiec

pozdrawiam

noras: widze ze dobrze zorientowany jestes skad wiedziales???
a to moja niunia

Supcio felgi i ogólnie cały wyglad Lantry - to mi sie podoba!! 5.06 chcemy sie spotkac w Krakowie - może wpadniesz?? - zapraszam do topicu "Małopolska"

Ps. I Ty jeszcze nie opisałeś swojego wozu na stronie!!!!!! Zapraszam do zapisania sie do klubu

[ wiadomość edytowana przez: Witek dnia 2005-05-19 21:47:19 ]

witek: yy a gdzie go mam opisac, bo w sumie lantra mamuski, a moj jest cif ale dbam o nie podobnie -czytaj fele wyglad itp....

kruca fuks moge byc ale nie lantra, w kato moge nia podjechac ale nie w kraku, moze hondziawka podlece, choc wtedy mam imprezke grilowa zobaczymy, musze poczytac posta gdzie to w kraku jest.....

[ wiadomość edytowana przez: Toms dnia 2005-05-20 17:46:41 ]

Cytat:
2005-05-19 21:43:47, Toms pisze:
noras: widze ze dobrze zorientowany jestes skad wiedziales???

ehh znam to miejsce
bywalem tam swego czasu w poblizu
bo moja dziewczyna tam mieszka niedaleko
przejezdam tam bardzo czesto
czasem spaceruje

zawsze mnie zastanawialo kto mieszka w tych domach
bo podoba mi sie tam
to prywatne domy ?

pozdrawiam

domki prywatne, okolica fakt ze piekna, szkoda ze juz sie tam nie mozna wybudowac ;-( sam bym chcial dom w parku i tak blisko miasta. Jak bedziesz sie gdzies krecil w okolicy i bedziesz widzial moje auto to podejdz i popros Tomka, zreszta czesto cos dlubie na zewnatrz ;-D

Ciesze sie ze innym tez sie podobaja fela wygladaja na duze w porownaniu z tymi z civica a to tez 15.

Fele calkiem sympatyczne ale hondzia bardzo mi sie podoba

Kurcze, Chłopaki, lantra śliczna - kolorek, felusie, ale... (nie bijcie ) Civic jest miodek! Podoba mi się ten model bardzo
A takich felg jak masz na Hondzi poszukuję usilnie, tylko że w 16".

hehe dobrze że ktos to napisał przede mna bo Modowi forum Hyundaia nie wypadało chwalić Hondy a ta naprawde wygląda bardzo NICE

a felgi w lantrze tez bardzo dobrze sie prezentują tylko ja osobiscie jeszcze bym glebe zapodał ale to już skrzywienie psychiki jest a ze jeździa nią mama Toms'a więc musi byc wygodnie

Bardzo ładnie. Ja przeżywałem ten sam problem co ty zakładać 195/50 czy na 55 ja u siebie jednak zdecydowałem się na mniejsze i nie żaluje wyboru
Lantra wygląda naprawde super, ale to juz moje zboczenie na punkcie tych aut...
Honda też fajna, ale jeździ tego mnóstwo po ulicach, Lantra zwłaszcze gdy ma co kolowieg zrobionego stylistycznie (felga, obniżenie) to cały czas egzotyk i za to ją lubie

Hond jeździ sporo, ale taki egzemplarz jak ten nie jest już tak często spotykany (więcej poprzedniego modelu). Sliczna jest, zakochałem się, ta Honda (a nawet poprzednia) chodzi za mną i mnie prześladuje
A tak w ogóle to na tym drugim zdjęciu wygląda zupełnie jakby to było w Stanach - takie klimaty, auto na podjeździe, trawniczek itp... Hehehe...
Dobra, starczy tego, bo Toms popadnie w narcyzm

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2005-05-20 10:17:37 ]

Oki w narcyzm nie popadlem - ale i tak jestem jakos zwolennikiem hondzi, sa jakos lepiej wykonane w srodku niz Hyunadaie, mojej mamie podobala sie linia Lantry wiec kupila i ma ja od nowosci z przebiegiem 70tys a rocznik 98 - dobra jest....

Mac TB:hmm wydaje mi sie ze nie ma problemu ze znalezieniem borbetow chociazby na allegro w 16 zalezy do czego to.... Dla ciebie fotki mojej poprzedniczki, ehh byla piekna.... mysle ze o ten model ci chodzilo, obecna mam moze z miesiac

speedmaster: oczywiscie, nie moge mamusce znizac furki wiec musialo byc na 55 a nie 50. cif obowiazkowo obnizony eibachami -35 no i kapciuszki 195/50 r15 (zaczynam szukac 16) chociaz jak policzylem ze musze dolozyc z profilu 50 na 55 po 60zl od gumy czyli wychodzi 240 to dolozylbym jeszcze tropszke i bylaby zawieszka-ale coz nie dalo sie mamuski przekonac, pukala sie po glowie

oddi: no civici coupe 6gen tez sa jeszcze w pl egzotykiem , tylko przod taki jak w 3d, lampki tylne sa sciagniete z usa bialo czerwone wczesniejsze mialy pomaranczowe wstawki. Zalozylem je z tydzien temu.

Ogolnie to sciagam graty z usa no i teraz wlasnie jakis kolektor wydechowy trza zapodac plus jakis wydeszek i dolocik zeby dzwignac z 15km.

Coz moge dodac - ja jestem zakrecony na punkcie Hond tu sa linki do moich stronek:
Obecny Civic Coupe 6 gen
Poprzednik Civic 3D 5 gen[IMG][IMG]

[ wiadomość edytowana przez: Toms dnia 2005-05-20 17:44:19 ]

[ wiadomość edytowana przez: Toms dnia 2005-05-20 17:49:34 ]

Cytat:
2005-05-20 17:43:27, Toms pisze:
Mac TB:hmm wydaje mi sie ze nie ma problemu ze znalezieniem borbetow chociazby na allegro w 16 zalezy do czego to....

Do mojego Getza, więc takie same parametry jak Twoje, ale o cal większe. 4x100, ET40, szukam takich w dobrym stanie i przyzwoitej cenie i nie jest łatwo...

Cytat:
Dla ciebie fotki mojej poprzedniczki, ehh byla piekna.... mysle ze o ten model ci chodzilo

Tak, o ten model, tylko coupe...