Szum gdzies z tylu pomocy :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich
mam poloneza 91" podczas hamowania gdy samochod praktycznie sie zatrzymuje czyli pedal hamulca jest wcisniety dos mocno slychac z tylu potworne szorowanie takie dziwne huczenie, szumienie niewiem co to jest zaczelo sie dzis narazie samochod jezdzi ale boje sie ze moze przestac mopze ktos mial podobnie prosze o pomoc co to moze byc ???

może okładziny w klockach już "wyszły"

Zmień klocki z tyłu.

nom jutro sie biore za te klocki a jesli sie okaze ze to nic nie pomoglo to sie zalamie bo klocki to najtansza naprawa na szumienie

Masz po prostu przynajmniej jeden klocek zdarty do zera. Powodzenia w walce z hamulcami.

niom mam nadzieje ze klocek zdarty i w sumie to tak jakby slyszalne bylo z jendej strony ten szum klocki tanie naprawa na lewarku pod blokiem wiec nie ma problemu mam nadzieje tylko ze tloczki dadzą sie bez wiekszych problemow wkrecic a jesli nie to ma ktos sposob na ich ruszenie moze jakies WD-40 czy coś??

no i pogoda popsula mi plany dotyczace zmiany klockow wkurwic sie mozna :!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a co ty gadasz świeci piękne słoneczko teraz

Cytat:
2005-05-17 11:52:48, -DLUGI- pisze:

no w szczcinie moze i tak

Cytat:
2005-05-17 11:52:48, -DLUGI- pisze:

no w szczcinie moze i tak

u mnie tez swieci

kurcze wszedzie swieci tylko nie w bialymstoku ale dupa

Cytat:
2005-05-17 12:39:22, picia78 pisze:
kurcze wszedzie swieci tylko nie w bialymstoku ale dupa

pociesz się, w warszawie słońce wyziera zza mlecznych chmur...

no i zaliczylem ostra porazke przy hamulcach chcialem je odpowietrzyc bo cos slabo lapaly po zmianie klockow i pourywalem odpowietrzniki czy jest jakas metoda by jeszcze jakos je zregenerowac tzn. powykrecac te odpowietrzniki
total porazka

czy nikt nie jest w stanie mi cos poraddzic ?

Jest sposób- wiertarka i gwintownik.

Cytat:
2005-05-18 09:56:20, JACEK94 pisze:
Jest sposób- wiertarka i gwintownik.

hmm ale wtedy chyba trzeba jakies wieksze odpowietrzniki ??

To zależy co chcesz zrobić. Albo próbujesz wykręcić te, albo od razu wiercisz z nastawieniem na większe.

Cytat:
2005-05-18 09:57:59, picia78 pisze:
hmm ale wtedy chyba trzeba jakies wieksze odpowietrzniki ??

Sa do kupienia troszke wieksze - chyba od zuka, ale glowy nie dam ze po nagwintowaniu bedzie to trzymalo szczelnosc.

Ja mam nagwintowany otwor w wkrecona gleboko srube, ciezko sie odpowietrza (najlatwiej przewodem ham,) ale jakos spelnia swoje zadanie (sruba jest uszczelniona na pakuly i paste uszczelniajaca)

no to jesli probuje wykrecic to chyba gwintownik nie potrzebny a jakie jest prawdopodobienstwo ze sie uda wykrecic ?