Pytania do posiadaczy starletek !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie.

Mam pytanie do posiadaczy starletek, którzy mają zamontowany u siebie obrotomierz (jaki kolwiek).
1. Jakie macie obroty zimnego silnika latem (ok. 15-20 stopni na dworzu) i zimą ( -5 do -15 stopni na dworzu) i jakie powinny być prawidłowe.
2. Jakie macie obroty rozgrzanego silnika (wskazówka temperatury na środku wskażnika) i jakie powinny być prawidłowe.
3. Czy zdarza się wam, że obroty spadają na biegu jałowyn jak silnik jest rozgrzany do ok. 400-500 i tak trzyma cały czas a nie tylko chwilowo.

Pozdrawiam

Chyba masz ten sam silnik co ja 2EE
A więc tak wolne obroty oscylują w granicach 800 na ciepłym silniku nie zależnie od temperatury zewnętrznej,chyba że masz zimny silnik i wtedy pracuje "czasowe urządzenie rozruchowe"-czyli pracuje piąty wtryskiwacz.
Obroty mogą podskoczyć gdy włączysz jakiś odbiornik elektryczny,wtedy im wiekszy pobór prądu tym większe obroty silnika.

Nie dało rady pociągnać
tego wątku?

Pozdr

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2005-05-22 00:20:00 ]

MisiekII nie bij

Wiem, ale ja chciałem się dowiedzieć jak to jest u innych.

P.S. Tamten post przestał was interesować po 10 dniach (nie mówię, że nie próbowaliście pomóc), ale problem nie zniknął. A po takim czasie nie wszystkim chce się czytać od nowa całego postu, żeby wiedzieć o co chodzi. I zauważyłem że czasami jak ktoś ruszy dalej jakiś stary post, to mu to wytykacie.

Pozdrawiam