Filtr gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam krótkie pytanko:jak często wymieniacie filtr gazu???
Ja wiem że w instrukcji stoi że co 10-15kkm,ale czy jest możliwe żeby po 2 mies. filtr nadawał się do wymiany?Nie jestem fachowcem więc pytanie może wydać się głupie-mimo to proszę o odpowiedź .Jak to mówią:kto pyta-zabłądzi

Koszt ok.6zł więc co 10000.

Cytat:
2005-03-13 17:35:41, tanio pisze:
Koszt ok.6zł więc co 10000.

coś nie wydaje mi się żeby koszt filtra był powiązany z częstotliwością wymiany

Pewnie gdyby kosztował 6000 to byś wymieniał co 100km.

dzięki za radę

ja czyszcze co 6-7kkm od cholery tego syfku

u mnie jak nie byłem świadomy istnienia takiego czegoś jak filtr gazu, samochód przestał jeździć po 45kkm z powodu braku dopływu gazu, myśle więc że rozsądnie jest wymieniać filtr co 20kkm, powinno wystarczyć

u mnie jak nie byłem świadomy istnienia takiego czegoś jak filtr gazu, samochód przestał jeździć po 45kkm z powodu braku dopływu gazu, myśle więc że rozsądnie jest wymieniać filtr co 20kkm, powinno wystarczyć

Cytat:
2005-03-13 16:15:47, cremon pisze:
Witam! Mam krótkie pytanko:jak często wymieniacie filtr gazu??? Ja wiem że w instrukcji stoi że co 10-15kkm,ale czy jest możliwe żeby po 2 mies. filtr nadawał się do wymiany?Nie jestem fachowcem więc pytanie może wydać się głupie-mimo to proszę o odpowiedź .Jak to mówią:kto pyta-zabłądzi

ja wymieniał co około 15kkm
Ale ostatnio jak wymieniałem nie był zasyfiony

pewnie juz bylo na forum ale gdzie znajde ten filtr gazu??
Mam instalacje LANDI RENZO. I generacji.

Nie mam pojecia gdzie tego szukac.

to może i ja sie dołącze do pytania: gdzie znajduje sie filtr w mojej dość egzotycznej instalce MG MOTORGAS I gen. i gdzie można taki kupić

czy filtr gazu dostane bez problemu w sklepie motoryzacyjnym czy nie za bardzo??

Nie ma większego problemu z dostaniem,koszt około 5zł w zależności od wersji(ja znam 9 modeli).