MotoNews.pl
6 Olej... mieszanie (102788/45) - NT

Olej... mieszanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jestem ciekawy co się stanie jak zrobie dolewke innym olejem niz mam, podobno sa mieszalne, ale czy na pewno, robił to ktoś?

Nowoczesne oleje są mieszalne. O takich samych specyfikacjach. Ale to na krótką metę.

Cytat:
2005-06-25 20:25:26, WilK pisze:
Ale to na krótką metę.

tzn. silnik padnie?

Niekoniecznie cały. Ale popychacze i owszem mogą.

Cytat:
2005-06-25 20:32:31, WilK pisze:
Ale popychacze i owszem mogą.

ta usterke juz mam...

Nie zazdroszczę, bo to droga sprawa.

Cytat:
2005-06-25 20:23:56, lukas101 pisze:
jestem ciekawy co się stanie jak zrobie dolewke innym olejem niz mam, podobno sa mieszalne, ale czy na pewno, robił to ktoś?

Nie mozna mieszać oleju mineralnego z syntetycznym, półsyntetycznego z syntetycznym itd. Można natomiast mieszać oleje różnych marek w obrębie swoich grup i tej samej lepkości. A czy to wpływa negatywnie na silnik, czy jakikolwiek jego element to kwestia wyobrażni. Wiadomo, niektórzy będą się lepiej czuli, jeśli nie będą mieszać różnych marek olejów, innym będzie to obojętne ( zresztą jak i silnikowi).

No to prawie tak jak napisałem

Dlaczego, jak napisałeś Wilku na krótką metę? Chciałbym ewentualnie dla siebie wiedzieć na przyszłość.

Tak po prostu. Bo i tak olej co 10kkm wymieniasz. Stąd krótka meta.

Ano tak Wilku, krynico mądrości i wiedzy na temat essiego.

Sirtom, bo coś Ci powiem nieprzyjemnego

Nierozumiem Twojego obruszenia Wilku! To co napisałem myślałem, że będzie dla ciebie komplementem, jako, że na większość pytań odnośnie problemów z essim służysz konstruktywną rada i pomocą. W mojej wypowiedzi nie ma ani cienia jakiejkolwiek ironii czy czegoś w tym rodzaju.!!!

Zauważ emotikona na końcu mojej wypowiedzi. Read the fine print po prostu

Zauważyłem . Nie wiedziałem tak do końca co jest wazniejsze: tekst, czy emotikon

Czasem to, a czasem tamto... To tak OT.