MotoNews.pl
2 Jakie tarcze do essiego mk VII (98597/45) - NT

Jakie tarcze do essiego mk VII

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kończą mi się tarcze w essim, a nawet to mi się już skonczyły i strach jeździć . Zastanawiam się nad założeniem tarcz brembo max i do tego klocków ferrodo. Cena troszkę odstrasza.

Co byście zaproponowali innego, tańszego?? Może tarcze EBC, a może ATS???

Brembo nie są takie dobre jak wyglądają. Ponadstandardowo i pewnie, a relatywnie tanio to komplet ATE Power.

A ja powiem z doświadczenia że Brembo są bardzo dobre... tylko ja mam normalne lite, a nie Max... i cena nie była wcale taka ogromna.... polecam brembo..co do klocków to powiem tak... zjeździłem już około 10 kompletów.... ferodo są bardzo dobre, ale skończyły mi się po 7000km.... najbardziej chwalę sobie jednak EBC...ale wybierzesz co będziesz chciał...

Vince
jaki model tych klockó EBC ? GS czy jakieś inne

jakiś niższy model... ale w tej chwili juz nie pamiętam... bo dawno się skończyły.... kosztowały około 200pln...

Vince
te klocki ebc to rozumiem że 200 zł dałeś za 2 sztuki ????

patrzyłem orientacyjne cenniki to te standart mniej wiecej 80 zł za sztukę są, a greenstuff po około 237zł za sztukę

a tarcze ebc sprawdzałeś czy tylko brembo?

no klocki to raczej 4 szt a nie 2 szt a tarcze Brembo, Motorcraft i valeo...

Cytat:
2005-05-29 19:01:16, VinCe pisze:
no klocki to raczej 4 szt a nie 2 szt a tarcze Brembo, Motorcraft i valeo...

miałem na myśli komplety na jedną strone

Polecam tarcze Lucas i klocki Ferrodo! Za komplet (oba koła)dałem ok 300PLN (tarcze wentylowane) w wawie na waryńskieego. Zmęczyłem 10kkm i jeszcze jest czym hamować, nie piszczą i nawet nie wiedziałem przez jakiś czas że tył mi nie działa, więc w dupe dostały...

Powiem ci tak tarcze Brembo a klocki Lucas. Ja kupiłem Tarcze Mikoda zrobiłem 2000km i musiałem je przeszlifowac bo rzucało kierownicą przy hamowaniu ze masakra. Nie kupuj najtańszych tarcz i klocków. W serwisie za tarcze i klocki wołaja 700 stówek z wymiana.
Pozdro

Jeśli nie jesteś bardzo szalony za wolantem to proponuje Ci tarcze Jurida i klocki Motorcraft-u przejechałem 10000 km i nie widać zużycia.Natomiast miałem założone klocki Lucasa na tych tarczach i strasznie "zjadało tarcze" a po wymianie na "standard" czyli org. klocki przestało zjadać tarcze a hamulec tez jest. Tak że kwestia jest w tym jak chcesz jeżdzić to znaczy czy chcesz często wyskakiwać z kasy czy to na klocki czy tarcze wybór należy do Ciebie zresztą kasa też.

A ja sie podlacze z moimi tarczami do MKV
Otoz 3 miesiace temu tez stalem przed takim wyborem. Wybralem standardowe Brembo i klocki Ferodo. Ktos wtedy mowil ze bywaja od nowosci krzywe tarcze tej wlasnie firmy - nie wierzylem oczywiscie.
Juz z miesiac jednak przy hamowaniu dzwonila mi cala buda, a kierownica latala na boki. Przetoczylem tarcze i faktycznie jedna byla krzywa. Jasne, ze kazda firma ma wpadki, ale ja sie jakos zrazilem.

ja mam ATE Power Disc i naprawde sobie chwale oczywiscie klocki tez ATE